Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Válaszokat vár Horváth László a polgármester koronavírus-védőoltásával kapcsolatban

Válaszokat vár Horváth László a polgármester koronavírus-védőoltásával kapcsolatban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több kérdés is megválaszolatlan Hiesz György polgármester koronavírus-védőoltásával kapcsolatban – mondta csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Horváth László, a térség országgyűlési képviselője. A képviselő a polgármester háziorvosának felelősségét is firtatta, aki azonban korábban a sajtóban tagadta, hogy ő hívta volna oltásra a városvezetőt. Az ügyben a Bugát Pál Kórház vizsgálatot indított.

Horváth László szerint több kérdés máig megválaszolatlan Hiesz György koronavírus-védőoltásával kapcsolatban.
A polgármester televíziónknak adott interjújában beszélt oltásának körülményeiről. Mint elmondta, január elején keresték meg telefonon, hogy több oltást nem tudtak felhasználni, és mivel azok gyorsan használhatatlanná válnak, ha be tud menni a kórházba, megkaphatja az oltást. Az országgyűlési képviselő szerint azonban a városvezető sok mindent nem tisztázott az interjúban. A képviselő azt állítja, Hiesz György háziorvosa hívta fel a polgármestert a védőoltás lehetőségével. A háziorvos azonban korábban cáfolta ezt. Úgy nyilatkozott, nem ő szólt a polgármesternek az oltás lehetőségéről. Horváth László az üggyel kapcsolatban azt a kérdést is felteszi, hogy Hiesz György polgármester a rendelkezésére álló egy órában miért nem keresett maga helyett valakit, aki megkaphatná az oltást.

– A kérdés az, hogy ebben az egy órában, amíg ő lamentált, nem jutott eszébe egyetlen egy idős gyöngyösi ember, aki jogosult lett volna erre az oltásra? – tette fel a kérdést Hortváth László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

Horváth László szerint ez az ügy azért is visszás, mert míg a polgármester megkapta a védőoltást, addig a baloldal folyamatosan kritizálja a kormány védekezési intézkedéseit.

– Folyamatosan bizalmatlanságot szítanak a védekezésben résztvevőkkel szemben, az egészségügyi szakemberekkel szemben, bizalmatlanságot szítanak az oltásokkal szemben. Ugyanakkor a másik oldalon, ha a személyes érdekük, biztonságuk és hasznuk úgy kívánja, akkor gátlástalanul politikai kapcsolatuk révén, hajlandók előnyhöz juttatni magukat. – mondta az országgyűlési képviselő.

Az ügyben a Bugát Pál Kórház belső vizsgálatot indított, az országgyűlési képviselő az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: meg kell várni a vizsgálat eredményét.


Az Aktuális napi hírei (2021-01-29 )

Tovább az archívumra