Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarosan befejeződhetnek a bértárgyalások

Hamarosan befejeződhetnek a bértárgyalások

Hamarosan lezárulhat a bértárgyalás a B. Braun vállalatcsoport vezetése és a Vasas Szakszervezeti Szövetsége között. A szövetség nagyvonalakban elfogadta a cég által tett utolsó alapbéremelési javaslatot, azonban néhány ponton változtatna azon. Horn Péter, a cég vezérigazgatója szerint a legfontosabb kérdésekben sikerült megállapodniuk, és úgy véli, két héten belül befejeződhetnek a tárgyalások.

Akár két héten belül megállapodás születhet a B.Braun vállalatcsoport vezetése és a Vasas Szakszervezeti Szövetség között, miután az érdekvédelmi szervezet elfogadta a vállalat vezetésének legutóbbi ajánlatát. Mint arról korábban már beszámoltunk, a legutolsó ajánlat szerint a cég az órabéres munkatársak 69 százaléka számára megadja a munkavállalók által követelt 8 százalékos alapbéremelést. Az órabéres munkatársak további 26 százalékának 6 százalékos, míg a fennmaradó 5 százaléknak 4 százalékos emelést ajánlott a munkáltató. A felek a legfontosabb kérdésekben megállapodtak, már csak a részletekben kell egyezségre jutniuk – mondta el televíziónknak a vállalat vezérigazgatója.

– Alapvetően a megállapodás még nem került aláírásra, de én úgy gondolom, hogy minden lényeges elemben megállapodásra jutottunk. Összességében azt gondolom, hogy az az állítás, hogy megállapodás született ez nagyon-nagyon közel van a végleges állapothoz. Gyakorlatilag arra számítunk, hogy a következő két héten sikerül a megállapodást aláírni, és ahogy említettem gyakorlatilag valamennyi sarkalatos elemben egyetértenek a felek. – nyilatkozta Horn Péter, a B.Braun Medical Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek közül például a bérfejlesztés mértékében, az ösztönzőrendszer jövőjét illetően sikerült megállapodni – mondta el Horn Péter, aki hozzátette: jelenleg már csak apró részleteken múlik a végső megállapodás.

– Olyan jellegű kérések voltak a szakszervezet részéről, hogy például: a dolgozót ne érhessen szankció azért, mert részt vett a sztrájkban. Ezeket mi teljesen elfogadtuk, nem is volt ilyen szándékunk. Gyakorlatilag ilyen technikai pontok, amelyek még hátra vannak, én csak egyet emeltem ki a felvetett kérések-kérdések közül. – mondta az ügyvezető igazgató.

Horn Péter szerint két héten belül megszülethet a végleges megállapodás, addig a jogászok ellenőrzik a részleteket. A további fejleményekről folyamatosan beszámolunk.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság