Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 130 napos rekord síszezon, csütörtökig még lehet síelni a Mátrában

130 napos rekord síszezon, csütörtökig még lehet síelni a Mátrában

Rekordhosszúságúra nyúlt az idei síszezon hazánkban. Összesen 130 napon át volt síelhető pálya az országban, ezek közül a mátraszentistváni zár a legkésőbb, április 8-án. A szezont a húsvéti hidegbetörés és havazás hatására hosszabbították meg néhány nappal.

Nagy mennyiségű hóval érkezett a hidegfront a hegyekbe. Igazi téli táj tárul elénk így áprilisban a Mátrában. Így havazott kedden reggel Mátraszentistvánban, és a leesett hóréteg még most sem olvad. A hidegbetörés és országos havazás miatt a sípark meghosszabbította a téli szezont.

– Úgy döntöttünk, hogy nyitva leszünk április 8-án 15.30 percig, akkor fogjuk majd bezárni a síszezont itt a Mátrában és gyakorlatilag ez a magyar síszezon végét is jelenti ebben a szezonban, amely összesen 130 napot élt meg. Decemberben nyitottak a dunántúli pályán és mi zárunk legkésőbb itt a Mátrában. – mondta Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistván Sípark szóvivője.

Eddig kétszer volt nyitva húsvétkor a pálya, de az még soha nem fordult elő, hogy húsvét után is maradjon síelésre alkalmas hóréteg – mondta a szóvivő, aki szerint ez az eddigi leghosszabb szezonuk. A koronavírus-járvány miatt a pályán is korlátozásokat vezettek be, de ennek ellenére is úgy tűnik, minden idők legjobb évét zárta a sípark. Nem is csoda, hiszen a decembertől mostanáig ez volt szinte az egyetlen szabadidős elfoglaltság, amit korlátozásokkal ugyan, de lehetett végezni.

– Nem lehetett akárhogy síelni. Mindenkinek maszkot kellett hordania a felvonóknál az étteremnél a különböző szolgáltatási helyeken és mi is limitáltuk a belépőknek a számát. Ez egy rendhagyó helyzet volt és talán ennek is köszönhető, hogy aki nem tudott kimenni külföldre az most gyakorlatilag a havas sípályákra jött itt Magyarországon és a hétközbeni forgalom jelentősen megnövekedett. – mondta Erbeszkorn Tamás.

Sőt, januárban már a nyitáskor azt tapasztalták, hogy a hétközbeni vendégek száma megduplázódott.

Aki még utoljára csúszni szeretne,azt csütörtökig még 30-40 centis hó várja Mátraszentistvánban. Hóágyúzni már nem fognak, mert a tavat leengedték, és elkezdték a karbantartást. A legmeredekebb pályát is bezárták, de a panorámalift és a korongos felvonó csütörtökig még üzemel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság