Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csendes volt a hétvége

Csendes volt a hétvége

Az átlagostól nyugodtabban telt a húsvéti hosszú hétvége, ám a tűzoltók és a rendőrök sem pihentek. Heves megyében összesen 17 közúti baleset történt, és 10 körözött személyt kerítettek kézre az egyenruhások. Összesen 40 alkalommal vonultak a megye tűzoltói a hétvégén, Gyöngyösön például egy útmenti fa és egy szeméthalom égett, a hatvani kórházban pedig egy kórteremben csaptak fel a lángok.

Összesen 40 alkalommal vonultak Heves megye tűzoltói a húsvéti hosszú hétvégén. A 25 tűzesetet és 11 műszaki mentést összesen 24 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte.

– A gyöngyösi hivatásos tűzoltók pénteken kora este a Petőfi Sándor utcában közterületen égő fatörzset oltottak el, majd motoros láncfűrésszel távolították el, mert az teljesen el volt száradva. Szombaton összehordott szemét tüzét, Adácson pedig égő nádast vízsugarakkal oltottak el. Vasárnap a Lőcsei utcában avatkoztak be, ahol kis területen hulladék égett. – tájékoztatott Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Tűz keletkezett a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén vasárnap hajnalban. A kórház egyik kórtermében berendezési tárgyak égtek. A munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, az intézkedés huszonhárom embert érintett.

Bár a korábbi évek húsvéti ünnepeihez képest kisebb volt a forgalom az utakon, így is 17 olyan közlekedési baleset történt, amely rendőri intézkedést kívánt, a döntő többségében személyi sérülés nem történt.

– Bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt összesen 18 főt fogtunk el, illetve állítottunk elő, körözés miatt 10 főt fogtak el munkatársaim. Az ittas járművezetők sorában 5 fő tartozott, tehát 5 esetben kellett ittas járművezetés miatt intézkedni munkatársaimnak. – mondta Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy motoros szenvedett balesetet tegnap, Pásztóról Gyöngyös irányába hajtott, amikor a főúton egy szarvas vágott ki elé. A motoros súlyos sérüléseket szerzett.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság