Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csendes volt a hétvége

Csendes volt a hétvége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az átlagostól nyugodtabban telt a húsvéti hosszú hétvége, ám a tűzoltók és a rendőrök sem pihentek. Heves megyében összesen 17 közúti baleset történt, és 10 körözött személyt kerítettek kézre az egyenruhások. Összesen 40 alkalommal vonultak a megye tűzoltói a hétvégén, Gyöngyösön például egy útmenti fa és egy szeméthalom égett, a hatvani kórházban pedig egy kórteremben csaptak fel a lángok.

Összesen 40 alkalommal vonultak Heves megye tűzoltói a húsvéti hosszú hétvégén. A 25 tűzesetet és 11 műszaki mentést összesen 24 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte.

– A gyöngyösi hivatásos tűzoltók pénteken kora este a Petőfi Sándor utcában közterületen égő fatörzset oltottak el, majd motoros láncfűrésszel távolították el, mert az teljesen el volt száradva. Szombaton összehordott szemét tüzét, Adácson pedig égő nádast vízsugarakkal oltottak el. Vasárnap a Lőcsei utcában avatkoztak be, ahol kis területen hulladék égett. – tájékoztatott Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Tűz keletkezett a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén vasárnap hajnalban. A kórház egyik kórtermében berendezési tárgyak égtek. A munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, az intézkedés huszonhárom embert érintett.

Bár a korábbi évek húsvéti ünnepeihez képest kisebb volt a forgalom az utakon, így is 17 olyan közlekedési baleset történt, amely rendőri intézkedést kívánt, a döntő többségében személyi sérülés nem történt.

– Bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt összesen 18 főt fogtunk el, illetve állítottunk elő, körözés miatt 10 főt fogtak el munkatársaim. Az ittas járművezetők sorában 5 fő tartozott, tehát 5 esetben kellett ittas járművezetés miatt intézkedni munkatársaimnak. – mondta Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy motoros szenvedett balesetet tegnap, Pásztóról Gyöngyös irányába hajtott, amikor a főúton egy szarvas vágott ki elé. A motoros súlyos sérüléseket szerzett.


Tovább az archívumra