Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megélénkült a lakáspiac, egyre többen vásárolnak új ingatlant

Megélénkült a lakáspiac, egyre többen vásárolnak új ingatlant

Erős hónapokat zárt az ingatlanpiac, többek között az új család- és otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően. Jelenleg a modern, újépítésű ingatlanok a legnépszerűbbek, de tavalyhoz hasonlóan idén is sokan keresik az eladó nyaralókat. Egy általunk kérdezett ingatlanközvetítő cég irodavezetője szerint a piac élénk, azonban Gyöngyösön albérletből kevés van, pedig igény lenne rá.

Körülbelül 30 millió forint – legalább ennyit kell fizetnünk, ha egy könnyen beköltözhető, újépítésű ingatlant szeretnénk vásárolni Gyöngyösön – mondja Novák Edit, az egyik gyöngyösi ingatlanközvetítő irodavezetője. Szerinte a piac élénk, és a kereslet is nagy. Mint mondja: az érdeklődők többnyire vásárolnak is ingatlant, ami részben az új családtámogatási kedvezményeknek is köszönhető.

– Ha valaki Gyöngyöshöz ragaszkodik és jó állapotú ingatlant szeretne, akkor olyan 30 millió alatt nem nagyon tud labdába rúgni családi ház esetén. Nyílván, aki falura ki megy, annak valahol máshol van a szintje, de ez falu függő, mint tudjuk, hiszen van olyan falu Gyöngyös kornyékén, ami szinte városi árban van, de van ahol gyakorlatilag negyedéért-ötödéért is lehet jó házat venni. Ez továbbra is nagyon változó, sokan keresik az olcsó, de jó kis házakat 8-10 millió forintig. – mondta Novák Edit, a Gyöngyösi Otthon Centrum irodavezetője.

Ugyanakkor vannak, akik ennél is többet szánnak ingatlanra. A tavaly népszerű nyaralókat idén is keresik a vásárlók, de továbbra is népszerűek az erkélyes, modern lakások is.

– Továbbra is a családi ház, vagy kertkapcsolatos lakás, nagy teraszos lakás, de legalább egy erkélye legyen. Azt látjuk, hogy ami tavaly tavasszal elindult tendencia, hogy az erkély nélküli 4. emeleti lakások erősen hátrányba kerültek, ezek valószínűleg csak a befektetői és albérlet piacnak lesznek a szereplői. Igazából a jó állapotú ingatlan, amire nem kell sokat rákölteni, és nem kell vele sokat foglalkozni, hónapokig keresni rá kivitelezőt, hanem viszonylag gyorsan birtokba lehet venni, ezek abszolút közkedveltek. – mondta az irodavezető,

Az albérletpiac Gyöngyösön és környékén nem csökkent annyira, mint Budapesten – mondja Novák Edit, szerinte a kereslet továbbra is nagy, de a kínálat kevés, ezért, amelyik lakás elérhető, az gyorsan bérlőre talál.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság