Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Robogót kaptak a gyöngyösi polgárőrök

Robogót kaptak a gyöngyösi polgárőrök

Két kismotort és tizenkét kerékpárt kapott közel 2 millió forint értékben a Heves Megyei Polgárőr Szövetség az Országos Baleset-megelőzési Bizottságtól. A járműveket hét megyei polgárőr egyesület között osztották szét. A Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület két kismotort vehetett át, a boldogi, a kápolnai, a maklári, a markazi, a mátraderecskei és a sarudi polgárőrség pedig szintén két-két kerékpárral gyarapodott.

Ez a két kismotor segíti a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület munkáját. Juhász Gábor, az egyesület elnöke azt mondja, hasznosak lesznek a járművek, hiszen hatékonyabban tudják végezni a munkájukat, és könnyebb lesz a városrendészekkel is együtt dolgozni.

– Ott is van motoros járőr, és tudjuk az ő munkájukat is segíteni ezáltal. Nagyon örültünk a két robogónak, a gépjárműparkunkba jelen pillanatban csak egy autó van. Ezt is pályázat útján nyertük. Nagy meglepetés is volt számunkra ez a két darab robogó. – mondta Juhász Gábor, Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke.

Ha az időjárás engedi, és megérkeznek a bukósisakok is, akár már a jövő héten láthatják a motoros polgárőröket a városban – tette hozzá az elnök. A gyöngyösi polgárőrök munkája egyébként a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen átalakult, nagyobb szerepet kap a karitatív tevékenység.

– Időseknek a támogatásában, bevásárlás, gyógyszer, emellett két iskolából leckéket hordtunk ki diákoknak. – mondta Juhász Gábor.

Emellett a januári gázrobbanásnál 24 órás szolgálatot láttak el, 12 órás váltásban – mondja Mácsár Lászlóné, az Egyesület elnökségi tagja, aki a további teendőikről is beszélt.

– Nagyon sokrétű a feladat, mert tavasszal elkezdtük a boltok ellenőrzését, a piacok a Mátrai parkolók, egy összetett feladatsort kellett ellátnunk, nem beszélve arról, hogy mellette még a hétvégi szolgálatokkal elláttuk a városban a közrend és közbiztonság védelmét. A következő feladat az, amire koncentrálnunk kellett a jelenlegi helyzetben az idősávok, a piacok ellenőrzése, maszkhasználat. – mondta Mácsár Lászlóné, Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnökségi tagja.

Most pedig munkájuk azzal is kiegészül, hogy segítenek azoknak az utaztatásában, akik másképp nem tudnak eljutni az oltásra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:57
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:10
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Vajdaszentiványi dallamok
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság