Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatói ajándékkártyákkal segíthetik a kutyák élelmezését

Támogatói ajándékkártyákkal segíthetik a kutyák élelmezését

Támogatói ajándékkártyák megvásárlásával lehet segíteni Hering Tamás kutyáinak élelmezését, mivel a korlátozások miatt a kutyafogat-túrák is szünetelnek a Mátrában. Az elmúlt egy év alatt csak időszakosan üzemelhetett ez a szolgáltatás is, és 5 hete teljes a tilalom. A turisztikai ágazat más szereplőihez hasonlóan Hering Tamás túravezető is nehéz helyzetbe került a bevételkiesés miatt, ugyanis a 41 kutya élelmezése havonta 600 ezer forintba kerül.

Elsőként Lara, az egyik vezérkutya, és kölyke, Zara ugorhatnak ki a kennelből. Ezen felbuzdulva a többiek is izgatott ugatásba kezdenek, nagyon várják már, hogy kinyíljon az ajtó. Itt Mátrafüreden edzenek a kutyákkal hetente kétszer, a területet az Egererdő biztosítja – mondja Hering Tamás. Ha nincs túrafogatozás, a kutyáknak akkor is mozogni, futni kell – tette hozzá a gazda. Két kör vágtázás után jöhet a hám, és a 20 kutya türelmetlenül várja, míg mindannyiukat befogják a kocsi elé.

– Elég nehéz megpróbáltatás a kutyák etetése. Őket ilyenkor is mozgatni kell, azért jöttünk ki edzeni. Magas tápértékű ételt ugyanúgy biztosítani kell számukra, nem elég a gyengébb minőségű táp. Ezért úgy gondoltuk a kollégáimmal, teszünk egy facebook-os bejegyzést, arról, hogy támogatói ajándékkártyát tudnak nálunk vásárolni a vendégek, ez ugyanolyan ajándékkártya amit egész évben lehet venni szeretteiknek, tehát adunk valamit érte. – mondta Hering Tamás túravezető.

Ezt a kártyát 2 évig lehet felhasználni fogattúrára, ebből a bevételből szeretnék finanszírozni a kutyák ellátását, ami naponta kutyánként 500 forintot jelent, a 41 kutya napi ellátása tehát 20 ezer forintba kerül, ami 600 ezer forintos havi kiadás. A kutyák a táp mellett fontos, hogy húst is fogyasszanak, azonban ennek beszerzése is problémát jelent a pandémia miatt.

– Húst rengeteget kellene nekik adni, próbáljuk is, de ahonnan eddig olcsóbban szállítottuk, ott is leállt a kacsák vágása, ezáltal a kacsafarhát is megszűnt. Most elég nehéz helyzetben vagyunk, úgyhogy most én is húsboltból vásárolom a csirkefarhátat. – mondta Hering Tamás.

Tartalékaik már fogytán, ezért minden apró segítséget szívesen fogadnak a jelenlegi helyzetben – tette hozzá a túravezető. Az egyik gyöngyösi húskereskedelmi cégtől már érkezett felajánlás – mondja Hering Tamás, aki reméli, hogy hamarosan a turizmus is újraéledhet.

Közben mind a 20 kutyára felkerült a hám, így Hektor, Lüszi, Zorro, Diesel, Szofi és Olaf, társaikkal együtt, rajtra készen várják az indulást, majd elhangzik a várva várt vezényszó és a kutyafogatok pillanatok alatt eltűnnek az erdei úton.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A falánk tyúkocska
09:11
Világörökség - Parádsasvár 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed – gazdasági magazin
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság