Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két új csoportszobával bővül a Jeruzsálem úti óvoda

Két új csoportszobával bővül a Jeruzsálem úti óvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkészült a két új bölcsődei csoportszoba a Jeruzsálem úti óvodában. Az új bölcsőde építése mellett az óvoda épülete is megújul. Hőszigetelést kapott a tető és a falak is. A felújítás közel 250 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg és nyár közepére várják a befejezést.

Éppen a tetőn dolgoznak a munkások. A munkálatok több mint a felével már elkészültek, de van még munka bőven az új csoportszobákon. A projektnek köszönhetően a meglévő 2 csoportszoba újabb kettővel bővül, így közel 50 fő bölcsődés korú gyermeket tud majd fogadni az intézmény.

– Két 12 férőhelyes csoportszoba kerül megépítésre, vagyis 24 fővel bővül a felvehető gyermekek létszáma. Megépülnek a csoportszobához kapcsolódó kiszolgáló helyiségek is. A konyha marad, a főzőkonyha fogja majd ellátni még ezt a plusz 24 gyermeket is. – mondta Debrei Andrásné, a Dobó Úti Bölcsőde vezetője.

A födém és a falak szigetelése már megtörtént. A vakolás még hátra van, a gépészeti munkák még folynak. Az új bölcsődei szobákat egy folyosó köti össze a régi épülettel. A munkálatok tavaly decemberben kezdődtek, és nyáron már kész is lesz. Az önkormányzatnak azonban további tervei is vannak az intézménnyel.

– A gyerekeknek, hogy maradjon játszó felület ezért nagy valószínűséggel a nagy parkoló felé a Mérges úti lakótelep parkolója felé fogunk bővülni és egy nagy területet visszaadni a bölcsinek, ovinak. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A terv, hogy a Jeruzsálem úti ovi és bölcsőde minta bölcsőde és óvoda legyen.


Tovább az archívumra