Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átalakítás a könyvtárban

Átalakítás a könyvtárban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átalakul a zenei részleg a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az elavult szolgáltatások és berendezések helyett mostantól fiatalosabb és modernebb környezet várja majd az érdeklődőket. A vizesblokk is megújul: akadálymentes családi mosdóvá alakítják, emiatt csak hétfőtől lehet újra kölcsönözni a könyvtárban.

Szétbontották a fülkéket, és a hangpult is az új helyén áll már. A régi lemezjátszók és a bakelitek már a fali polcon sorakoznak. Ide kerül majd át a zenei szakirodalom is. A vége felé közelednek a bontási munkálatok. Hamarosan teljesen megújult környezet várja majd a látogatókat a zenei részlegen, amit a könyvtár a saját elképzelései alapján valósít meg.

– Mi pedig úgy érezzük, hogy feladatunk a zenei kultúra terjesztése, hogy újra divatba jöjjön úgymond és ennek érdekébe egy fiatalos, felújított megváltoztatott környezettel várjuk az érdeklődőket és hirdetjük az akcióinkat. – mondta Farkas István, a Vachott Sándor Városi Könyvtár igazgatója.

A fiatalok felé próbálnak nyitni a részleg megújításával, aminek vezetője Szabó Dénes lesz. Ezen kívül több mint 2 millió forintos pályázati forrásból, akadálymentes mosdót is építenek. A könyvtári szolgáltatás az építkezési munkálatok befejezése után indul.

– Kialakításra kerül egy akadálymentes mosdó, úgynevezett családi mosdó. Ez nagyban hátráltatja az itteni szolgáltatás kezdésünket is egy két-nappal. – tette hozzá Farkas István.

A nyolcvanasi fiókkönyvtárban azonban már szerdán elindul a könyvcsomagos kölcsönzés, a Fő téri főkönyvtárban a tervek szerint április 19-től lehet ismét kölcsönözni.


Tovább az archívumra