Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb fákat ültettek

Újabb fákat ültettek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb fákkal bővül a város, most 18 darab kislevelű hársfát ültetnek az Esze Tamás utcában. A fák telepítése a városban zajló KEHOP szennyvízberuházás részeként valósul meg. A kivitelező egyébként tavaly 65 db fát ültetett el a 3-as út mellett és az Ipar úton, a szennyvíztelep területén pedig további 60 darabot. Idén a 18 mellett még két fa kerül ki a Pesti útra. A városban egyébként folyamatos a faültetés, a költségvetés külön soron is tartalmazza.

Előre kiásott gödrökbe kerülnek a fák, kislevelű hársfákat ültetnek az Esze Tamás utcában. A fák telepítése a városban zajló KEHOP szennyvízberuházás részeként valósul meg, hiszen a kivitelezőnek a felújítási munkák miatt fákat kellett kivágnia, amiket köteles pótolni.

– A tavalyi évben a szennyvíztelep területén közel 60 fát ültettek el, és a kötelezettségnek a fennmaradó része, amit ott a szennyvíztelepen belül nem tudtak teljesíteni, azokat a város területén teljesíti a vállalkozó. Tavalyi évben 65 db fát ültettek el a 3-as út mellett a városból kivezető szakaszon és az Ipar úton. – mondta Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

Most pedig az Esze Tamás úton 18 db kislevelű hársfát ültetnek, ezen kívül a Pesti úton további két fát pótolnak, ott szintén a szennyvizes munkák miatt kellett kivágni azokat.

– Ez a szennyvizes projekt több mint 1 milliárd forint összértékű, tehát ezen belül történnek a fapótlások is, ezért külön a városnak nem kell fizetnie. – mondta Juhász Katalin.

Dr. Szén Gabriella, a körzet képviselője azt mondja, az elmúlt fél évben közel 150 fával növekedett Gyöngyös faállománya, és a jövőben is folyamatos lesz a faültetés a városban.

– Mindenképpen tervezünk faültetést. Ezt a költségvetés külön soron is tartalmazza, illetőleg a képviselők egyesével is, körzeteikben ültethetnek fákat, cserjéket. Én ezt kiemelten fontosnak tartom, úgyhogy a 8-as körzet, eddig közel 100 fával gazdagodott az elmúlt 3-4 év során. Szeretném ezt tovább vinni és elérni a 200 fás bővülést 2024-ig. – mondta Dr. Szén Gabriella, önkormányzati képviselő.

A képviselő hozzátette: mindenképp szeretne fákat ültetni a Szövetkezet úton, a Pesti úti tömbbelsőkben, illetve a családi házas övezetekben is.


Tovább az archívumra