Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakemberek az óvodák, iskolák újranyitásáról

Szakemberek az óvodák, iskolák újranyitásáról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi óvodások 70%-a jelent meg az újranyitás első napján az intézményekben, és hasonló arányok figyelhetők meg az általános iskolák alsó tagozatosai között is. Az intézményeket kitakarították, és továbbra is érvényben vannak bizonyos szabályok, amelyeket a szülőknek is be kell tartaniuk. Fórum című műsorunkban Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője és az egyik iskola igazgatója számolt be a nyitás tapasztalatairól.

Mint egy átlagos napon, az újranyitás első napján az ovisok nagy része, mintegy 70 %-a jelent meg az intézményekben – mondta az óvodák vezetője Fórum című műsorunkban. Molnár Lászlóné felhívta a figyelmet arra, hogy május 10-én és 11-én személyesen és online zajlik a beiratkozás, és bár nyílt napokat nem tartanak, bíznak abban, hogy augusztusban a szülők is betekintést nyerhetnek a választott óvoda életébe. Az intézményvezető szerint Gyöngyösön nincs rossz választás.

– A cél mindenkinél az, hogy a gyerekeket a csodák világába elvigye és jól érezze magát a gyermek és a képességeinek megfelelően fejlődjön és az iskolába lépést megkönnyítsük. De az, hogy zöld óvoda, vagy madárbarát óvoda, az, hogy az egyik óvodának a kirándulások, a környezeti nevelés az erőssége, a másiknál a zenei nevelés, harmadiknál a mozgásfejlesztés, van, ahol a sószobát maximálisan kihasználják, van, ahol a mese, tehát mindegyiknek megvan a maga szépsége. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

A szülők május 27-ig írásban kapnak értesítést, hogy gyermekük hova nyert felvételt.

Az általános iskolákba a jelentkezés már megtörtént, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában hatvanan jelezték, hogy a következő tanévtől oda járatnák gyermeküket. Az intézmény igazgatója műsorunkban elmondta: szeptembertől is két osztályt tudnak indítani, így 54 új elsőst tudtak felvenni. Kurucsai József beszélt az újranyitásról is.

Az első napon a 206 alsó tagozatos diákból 160-an mentek vissza az iskolába. Akik a vírushelyzet miatt inkább még nem vinnék közösségbe gyermeküket, ezt megbeszélhették az igazgatóval. Többen amiatt aggódtak, hogy mennyi hiányzása lesz, és így osztályozható lesz-e a csemetéje. Kurucsai József azt mondta: fontosabb kérdés, hogy értékelhető-e a diák munkája.

– Nálunk nincsen olyan gyermek, akinek legalább 4-5 jegye ne lenne. Innentől kezdve pedig már év végén értékelhető, tehát emiatt én nem gondolom, hogy bárkinek is aggódnia kellene. Ezt az egész jogszabályt nem ilyen helyzetekre hozták, hanem, hogy valaki ne gondolja úgy, hogy nem kell a gyermekét iskolába járatni. – mondta Kurucsai József, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda igazgatója.

Kurucsai József azt mondja: bízik abban, hogy a szabályok betartásával nem kell újabb bezárástól tartaniuk.


Az Aktuális napi hírei (2021-04-22 )

Tovább az archívumra