Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élettel telt meg a hétvége az újranyitás után

Élettel telt meg a hétvége az újranyitás után

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még az időjárás is kedvezett a hétvégi nyitásnak, sokan indultak útnak, hogy elmenjenek az állatkertbe, étteremben ebédeljenek, vagy szállodákban pihenjenek. Gyöngyösön azonban még nem minden szolgáltatást lehetett igénybe venni a hétvégén, a Mátra Múzeum még nincs nyitva, a Cinema Bridge mozi pedig csütörtöktől várja a vendégeket.

Felkészülten kell útnak indulni, hiszen a szolgáltatások többségének igénybevételéhez védettségi igazolványra van szükség, amely a személyi igazolvánnyal együtt érvényes. Az üzleteknek, szolgáltatóknak ezt ellenőrizniük kell, különben bírságra, legrosszabb esetben egy éves bezárásra számíthatnak. A hétvégén megnyithatott többek között az állatkert is, amelyre már nem csak a látogatók, hanem az ott dolgozók is régóta vártak, hiszen hét hónapig kellett zárva tartaniuk. A nyitás nem okozott többletmunkát számukra, hiszen a munkatársak eddig is dolgoztak, csak zárt ajtók mögött.

A látogatóknak szabadtéren nem kötelező a maszk, azt csak a büfében kell felvenni, a fertőtlenítés folyamatos, nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniára. Barcai Henrietta tulajdonos azt mondja: a védettségi igazolvány ellenőrzése nem okozott fennakadást náluk.

– „Négy napja történt meg az oltás, de még kártya nincs” – reméljük, ők is minél hamarabb megkapják és el tudnak látogatni hozzánk, illetve nagyon sok telefon volt, hogy kérjük-e a védettségi igazolványt, mondtuk, hogy természetesen, igen, olyannal viszont nem találkoztunk, hogy márpedig valaki igazolvány nélkül szeretett volna bejönni, türelmesek voltak az emberek, nyugodtak. – mondta Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Egymás után szállnak fel a kisvonatra a kirándulók, a hétvégétől már akár kisvasúttal is utazhatunk Mátrafüredre vagy a Szalajka házhoz. Sokan kihasználták a jó időt, és a nyitott kocsiba foglaltak helyet. Az autósoknak jelzik, álljanak meg, hogy szabad útja legyen a gőzösnek.

Mátrafüredre felérve pedig egy ebédet is elfogyaszthattak a kirándulók, hiszen a vendéglátóegységek belső terei is megnyitottak már, a teraszokon pedig védettségi igazolvány nélkül is lehet fogyasztani. Az éttermi élményt is sokan várták már, a régi, jól megszokott élet lassan visszatér.

Szombattól pedig nem is kell hazasietni, egyrészt azért, mert a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, másrészt pedig már a szállodákban is éjszakázhatunk, de csak az oltottak, vagy a betegségen átesettek. A mátrafüredi Avar Hotel azonban még nem nyitott, péntektől várják már a magánszemélyeket is, a foglalások azonban folyamatosan érkeznek.

– Én azt látom, hogy egyelőre még óvatosak az emberek, és általában ez a két éjszakás pihenés, amit foglalnak. – nyilatkozta Nehéz Tamás, az Avar Hotel szállodaigazgatója.

A foglalások nem csak a hotelekbe, hanem az erdei szálláshelyekre is folyamatosan érkeznek.


Tovább az archívumra