Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élettel telt meg a hétvége az újranyitás után

Élettel telt meg a hétvége az újranyitás után

Még az időjárás is kedvezett a hétvégi nyitásnak, sokan indultak útnak, hogy elmenjenek az állatkertbe, étteremben ebédeljenek, vagy szállodákban pihenjenek. Gyöngyösön azonban még nem minden szolgáltatást lehetett igénybe venni a hétvégén, a Mátra Múzeum még nincs nyitva, a Cinema Bridge mozi pedig csütörtöktől várja a vendégeket.

Felkészülten kell útnak indulni, hiszen a szolgáltatások többségének igénybevételéhez védettségi igazolványra van szükség, amely a személyi igazolvánnyal együtt érvényes. Az üzleteknek, szolgáltatóknak ezt ellenőrizniük kell, különben bírságra, legrosszabb esetben egy éves bezárásra számíthatnak. A hétvégén megnyithatott többek között az állatkert is, amelyre már nem csak a látogatók, hanem az ott dolgozók is régóta vártak, hiszen hét hónapig kellett zárva tartaniuk. A nyitás nem okozott többletmunkát számukra, hiszen a munkatársak eddig is dolgoztak, csak zárt ajtók mögött.

A látogatóknak szabadtéren nem kötelező a maszk, azt csak a büfében kell felvenni, a fertőtlenítés folyamatos, nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniára. Barcai Henrietta tulajdonos azt mondja: a védettségi igazolvány ellenőrzése nem okozott fennakadást náluk.

– „Négy napja történt meg az oltás, de még kártya nincs” – reméljük, ők is minél hamarabb megkapják és el tudnak látogatni hozzánk, illetve nagyon sok telefon volt, hogy kérjük-e a védettségi igazolványt, mondtuk, hogy természetesen, igen, olyannal viszont nem találkoztunk, hogy márpedig valaki igazolvány nélkül szeretett volna bejönni, türelmesek voltak az emberek, nyugodtak. – mondta Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Egymás után szállnak fel a kisvonatra a kirándulók, a hétvégétől már akár kisvasúttal is utazhatunk Mátrafüredre vagy a Szalajka házhoz. Sokan kihasználták a jó időt, és a nyitott kocsiba foglaltak helyet. Az autósoknak jelzik, álljanak meg, hogy szabad útja legyen a gőzösnek.

Mátrafüredre felérve pedig egy ebédet is elfogyaszthattak a kirándulók, hiszen a vendéglátóegységek belső terei is megnyitottak már, a teraszokon pedig védettségi igazolvány nélkül is lehet fogyasztani. Az éttermi élményt is sokan várták már, a régi, jól megszokott élet lassan visszatér.

Szombattól pedig nem is kell hazasietni, egyrészt azért, mert a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, másrészt pedig már a szállodákban is éjszakázhatunk, de csak az oltottak, vagy a betegségen átesettek. A mátrafüredi Avar Hotel azonban még nem nyitott, péntektől várják már a magánszemélyeket is, a foglalások azonban folyamatosan érkeznek.

– Én azt látom, hogy egyelőre még óvatosak az emberek, és általában ez a két éjszakás pihenés, amit foglalnak. – nyilatkozta Nehéz Tamás, az Avar Hotel szállodaigazgatója.

A foglalások nem csak a hotelekbe, hanem az erdei szálláshelyekre is folyamatosan érkeznek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság