Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztésekről, kitüntetésekről, támogatásokról döntött a testület

Fejlesztésekről, kitüntetésekről, támogatásokról döntött a testület

A 24 órás orvosi ügyelet meghosszabbítása mellett civil szervezetek, alapítványok és polgárőrségek támogatásairól, fejlesztésekről és kitüntetések odaítéléséről is döntött Gyöngyös képviselő-testülete áprilisban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Hiesz György polgármester május 31-ig meghosszabbította a 24 órás gyöngyösi orvosi ügyelet működését. Június 1-jétől a megye minden más településéhez hasonlóan Gyöngyösön is 16 órás orvosi ügyelet látja majd el a betegeket – erről is döntött áprilisi ülésén a város képviselő-testülete. Azt a többletforrást, amit a város a 16 órás szolgáltatás finanszírozásához kap a központi költségvetésből, júniustól az ügyeletet segítő ápolók és technikai munkatársak béremelésére fordítják.

Pályázati támogatással újulhat meg a Jeruzsálem Úti Bölcsőde konyhája. A beruházáshoz az önkormányzat biztosítja a több mint 40 millió forintos beruházás költségének felét. Szintén 50 százalékos támogatottságú hazai pályázat segítheti az Olimpia úton két felnőtt háziorvosi körzet rendelőjének korszerűsítését. A beruházás költsége meghaladja a 38 millió forintot.

Az önkormányzat kétmillió forintos támogatást biztosít az idei költségvetésből a városban működő polgárőr szervezetek működésének támogatására – döntöttek a képviselők. A támogatásra május 20-ig lehet pályázni, csakúgy, mint a nyugdíjas szervezetek számára kiírt pályázatra. Ez utóbbi célra másfél millió forintot különített el a grémium, amely idén 580 ezer forintot biztosít a város költségvetéséből a vezetői és a képviselői keretek terhére alapítványok támogatására.

A képviselők két helyi vállalkozás támogatásáról döntöttek. A cégek azután fordultak segítségért az önkormányzathoz, hogy a koronavírus-járvány jelentős anyagi nehézséget okozott számukra. A város által létrehozott Covid-segélyalapból a két vállalkozás 250-250 ezer forintos anyagi segítségben részesült.

A víziközmű használati díj terhére több mint 180 millió forintból kezdődhet el a mátrai szennyvízhálózat egyes szakaszainak felújítása Mátrafüred és Sástó között, valamint a mátrafüredi végátemelő korszerűsítése. A költségeket az önkormányzat a Heves Megyei Vízmű Zrt.-nek bérbe adott létesítményekből befolyt bérleti díjból fedezi.

Döntöttek a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerés odaítéléséről is. A díjat Dely Zoltánné, a Fecske Úti Tagóvoda nyugalmazott óvónője, Oroszi Hajnalka, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezető-helyettese, valamint Molnár Tamás, a Berze Nagy János Gimnázium tanára veheti majd át a városi ünnepségen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság