Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 12 zsák telt meg szeméttel

12 zsák telt meg szeméttel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusa is csatlakozott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület által meghirdetett, a Mátra turistaútjait megtisztító, civil összefogáson alapuló kezdeményezéshez. Az intézmény dolgozói a kampány keretében tizenkét zsák szemetet szedtek össze.

Porszívó, vödrök, gumicsizma, sörösdobozok, műanyag flakonok, napernyő, linóleum. Gyorsan telnek a szemeteszsákok a Sárhegy aljában, a Sárgaszőlő túraösvényen. A főúthoz közeli földút évről-évre szemétlerakóvá válik, hiába az itteni telektulajdonosok próbálkozása, a kerítésre kifüggesztett szemétlerakást tiltó tábla és a kamera. A terület megtisztításáért már évek óta sokat tesz a gyöngyösi Károly Róbert Campus csapata, a társadalmi szerepvállalás jegyében, ami az oktatók részéről példamutatás is a hallgatók felé, és kiváló csapatépítő tevékenység – mondta a főigazgató.

– Azt gondolom, sokan vagyunk kollégák, akik hetente egyszer legalább vagyunk a Mátrában, futni, kerékpározni, túrázni és látjuk a mérhetetlen mennyiségű szemetet, ami itt van, már a vizuális látvány miatt is végezzük, és szeretnénk ösztönözni a hallgatókat, iskolákat, hogy csatlakozzanak hozzánk. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának főigazgatója.

Az idén az intézmény is egy kezdeményezéshez csatlakozott.

– Az Aktív és Ökoturisztikai Központ kampányához csatlakoztunk, ennek a mátrai részét vállaltuk mi, ahogy időnk, energiánk bírja, hogy az iskola nádfedeles épületétől Farkasmályig terjedő területet megtisztítsuk a szeméttől. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán.

A campus dolgozói tizenkét 80 literes szemeteszsákot töltöttek meg. A szemétgyűjtés során megtalálták egy fiatalember személyes iratait is, melyeket a campus kollégái átadtak a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársainak – számolt be róla az intézmény a honlapján.
A szemét elszállításában a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület nyújtott segítséget, a zsákokat és a kesztyűket pedig az önkormányzat biztosította.


Tovább az archívumra