Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A forróságban nőtt a balesetek száma

A forróságban nőtt a balesetek száma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elmúlt időszakban nőtt a közúti balesetek száma, tegnap például Mátrafüred közelében sérültek meg öten egy ütközés következtében, de a nyári időszakban jellemzően emelkedik a gyalogos, biciklis és motoros balesetek száma is. A hőség hatására tompulnak reflexeink, így mind a járművel közlekedőknek, mind a gyalogosoknak jobban kell figyelniük az utakon. Éppen ezért a rendőrség fokozott óvatosságra inti az útra kelőket, és hasznos tanáccsal látják el őket erre az időszakra.

Fejfájás, koncentrációzavar, ingerlékenység és álmosság. Csak pár példa arra, amit a hőség okozhat az autóvezetőknél. A meleg hatására az emberek reakcióideje megnő, tovább tart felmérni egy-egy esetleges veszélyes helyzetet, ezért tanácsos nagyobb követési távolságot tartani.

– A melegben a vezetők hamarabb veszítik el önkontrolljukat, így hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. A gyalogosokról ugyancsak elmondható, hogy a bágyadtság ilyenkor problémaként merül fel, hogy a gyalogosok kevésbé néznek körül az úttestre lépésüket megelőzően és gyakran helytelenül mérik fel a veszélyforrásokat. – mondta Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Soha ne vezessenek fáradtan, vagy alkohol fogyasztását követően – tette hozzá a szóvivő. A kiszáradás is nagy veszélyt jelent ilyenkor, így a szakemberek azt kérik, hogy mindenki tartson megfelelő mennyiségű folyadékot autójában és gyalogos közlekedése során egyaránt.
Az elmúlt időszakban egyébként számos baleset történt térségünkben is. Például hétfő délután Mátrafüred és Sástó között személyautók ütköztek, melynek következtében többen is megsérültek.

– Egy személygépkocsival közlekedő nő áttért a mentirány szerinti baloldalra, ahol összeütközött egy vele szemben közlekedő járművel. A baleset következtében összesen öten sérültek meg. Az eset további körülményeit a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vizsgálja. – tájékoztatott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Július 5-én pedig Gyöngyös és Gyöngyöspata között egy ismeretlen személy elsodort egy férfit este fél tíz körül. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség gyanúja miatt.

– A 2406-os út 12-es kilométerében egy férfi megállt a járművével, majd a bal első kerékhez guggolt, hogy a gumiabroncsát leellenőrizze. Ekkor egy Gyöngyöspata irányából Gyöngyös felé közlekedő ismeretlen jármű vezetője elsodorta őt, melynek következtében súlyosan megsérült. Az ismeretlen személy az elütést követően nem állt meg és nem nyújtott tőle elvárható segítséget a sérült részére, hanem továbbhajtott a helyszínről. – mondta Mezeiné Kovács Nikolett.

A rendőrség kéri, hogy a balesetben érintett, ismeretlen jármű vezetője jelentkezzen személyesen a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon. Továbbá, az eset szemtanúi bejelentést tehetnek a nap 24 órájában elérhető Telefontanú zöldszámán (06-80/555-111), vagy a 112-es segélyhívó számon is.


Tovább az archívumra