Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fotóművészeti szemle

Fotóművészeti szemle

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három megyéből 50 fotográfus több száz képpel pályázott az 50. Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemlére. A Mátra Honvéd Kaszinóban kiállított hetvenhét képből, 34 színes és 37 fekete-fehér fotót lehet megtekinteni, köztük a díjazott fotókat is, július végéig.

A Heves Megyei Fotóklub által meghirdetett fotópályázatra idén 50 szerző 630 alkotással nevezett. Minden alkotó hét színes és hét fekete-fehér képet küldhetett. A kiállított 77 képből 34 színeset és 37 fekete-fehéret láthatnak az érdeklődők, amit 3 fős zsűri válogatott ki. A fotóművészetben az elmúlt évekhez képest több változás is történt, egyre kevesebb a csendélet – mondta el a Heves Megyei Fotóklub vezetője.

– Kevesebb a portré és az életkép ugyanis van egy bizonyos törvény, ami nem engedi, hogy embereket fotózzunk az utcán, csak ha letárgyalja előtte az ember. Adott esetben ez már mesterkélté vált, ezért több a természetfotó, illetve az olyan fotó, amibe személy szerint nem ismerhetőek fel az emberek. – mondta Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub vezetője.

Kállay László amatőr fotós már régóta hódol szenvedélyének. A zsűri több képét is kiválasztotta: a kíváncsi uhu például az esemény plakátjára került, de küldött természetképet és egy montázst is.

– Elég sok kedvenc témám van. Be kell vallanom, hogy a természet kimeríthetetlen szépsége az mindig megdobbantja a szívemet, hogyha látom milyen gyönyörű, nagyon szeretem a táncot és a sportot fotózni és a portrékat is. – mondta Kállay László amatőr fotós.

A fél évszakos múltú fotós szemlét Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye amatőr fotósai hívták életre. Mindig nagy rá az érdeklődés. A színes képek közül Herpai Imre, míg a monokróm kategóriában Szathmáry –Király Ádám képe nyerte el a zsűri tetszését leginkább.


Tovább az archívumra