Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rongálót fogtak, tolvajokat keres a rendőrség

Rongálót fogtak, tolvajokat keres a rendőrség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elfogták azt a helyi férfit, aki a napokban megrongált egy parkoló autót és egy családi ház ablakát is betörte a Vachott Sándor úton. A rendőrség azonban továbbra is keresi azt a két fiatalt, akik július közepén több gyalogostól is elloptak táskákat. A gyöngyösi nyomozók most a lakosság segítségét kérik, hogy ha bárki felismerni a képen látható személyeket, akkor értesítsék a hatóságot.

A kitört ablak darabjai még mindig a járdán hevernek a Vachott Sándor utcában, ahol egy helyi férfi augusztus 10-én, a képen látható karóval törte be ennek a háznak az ablakát. Miután ezzel végzett, egy az utcában parkoló autó szélvédőit is betörte. A férfi ezt követően elhagyta a helyszínt, azonban a rendőrök rövid időn belül elfogták.

– A 46 éves R. Józsefet kihallgatták gyanúsítottként, melyen beismerő vallomást tett. Ellene garázdaság és rongálás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon. – mondta Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Azt, hogy a férfi miért követte el tettét, egyelőre nem lehet tudni, azonban információink szerint a rongálás ideje alatt a gyanúsított ittas állapotban volt.

De nemcsak ez, hanem egy másik bűncselekmény is történt nemrégiben Gyöngyösön. Július 16-án a Koháry, valamint a Mérges úton két fiatal több gyalogostól is táskákat tulajdonított el, majd azokkal elszaladtak a helyszínről. A két tettest azóta sem sikerült elfognia a rendőrségnek.

– A rendőrök a lopott táskákat megtalálták a helyszín közelében, de azokból hiányzott egy mobiltelefon, illetve különböző összegű készpénz. Arra kérjük a lakosságot, hogy aki a police-hu-n is látható képen felismeri a férfit, illetve nőtt felismeri, tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. – mondta a sajtóreferens.

Illetve bárki bejelentést tehet a Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es, díjmentesen hívható segélyhívó számon is. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a két ismeretlen személy ellen.


Tovább az archívumra