Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösi delegáció Losoncon

Gyöngyösi delegáció Losoncon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Losoncra a Nógrádi Népművészeti Fesztiválra látogatott a gyöngyösi önkormányzat és a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. közös delegációja egy nyertes pályázat keretében. A látogatás célja az volt, hogy felélesszék a két város közötti gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

Losoncra látogatott a gyöngyösi önkormányzat és a Mátrai Hegyközség közös delegációja július utolsó hétvégéjén.

– Nyertünk közösen egy pályázatot az interreg-en keresztül, ahol tulajdonképpen a kulturális és gazdasági kapcsolatok kialakítása, lehet azt mondani Losonc esetében, hogy megújítása újraindítása zajlik éppen. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó, a delegáció vezetője.

A gyöngyösi delegáció nevében Lénártné Benei Anikó köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, cél, hogy közös gazdaságfejlesztési célokat is kijelöljenek.

– Kimondott célunk az, hogy tényleg létrejöjjön egy olyan gazdasági együttműködés, amelyben látjuk egymás fejlesztési törekvéseit, tudjuk, hogy mit szeretnénk csinálni. Losonc mit szeretne csinálni és mit szeretne Gyöngyös. A fejlesztések párhuzamosságával kihasználni az európai unió lehetőségeit. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó.

A fesztiválon fellépett a Vidróczki Néptáncegyüttes. A vendéglátást hamarosan viszonozni fogja Gyöngyös, hiszen augusztus 21-én este 7 órakor a GYÖNGYike Folklórfesztiválon lép színpadra a Losonci Néptáncegyüttes, valamint szlovák sörök és ételek kóstolójával várják az érdeklődőket.


Tovább az archívumra