Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tömegeket vonzott az idei Szüreti napok rendezvénye

Tömegeket vonzott az idei Szüreti napok rendezvénye

Idén is tömegeket vonzott a Fő térre a háromnapos Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál. Az esti sztárfellépők koncertjére mindhárom nap zsúfolásig megtelt a Fő tér, de a kulturális és kísérőprogramok is sok érdeklődőt vonzottak. A XXI. Görgényi László gulyás– és pörköltfőző versenyre 21 csapat nevezett.

A szüreti sétányon mindhárom napon 19 mátrai borász kínálta különleges, hazai és nemzetközi versenyeken díjat nyert borait, a népművészet iránt érdeklődők pedig palóc mintákon próbálhatták ki a hímzési technikákat. A színpadi programok mindhárom napon a helyi csoportok előadásával indultak, majd minden korosztály találhatott magának kedvére való produkciót. Pénteken Korda György és Balázs Klári érkezett, akik újrahangszerelve hozták el az idén 40 éves, de mégis kortalan slágerüket.

– Az egy boldogság, hogy ilyen korba még tudunk valamit nyújtani, már én, Klárika fiatal. Klárika fiatalabb korosztály, dehogy én tudok valamit adni. – nyilatkozta Korda György és Balázs Klári.

Az esti Hooligans koncertjére is sokan voltak kíváncsiak. Szombaton délelőtt a főzőversenyre nevezett csapatoknál már rotyogott a kondérban a gulyás és a pörkölt.

– Minden évben valamelyik csapattag szokta szervezni, most az egyikünk állt neki ennek: Ákos barátunk, emiatt róla neveztük el ezt az ételt, úgyhogy Ákos gulyás lesz a neve, amivel neveztünk. Isten igazából ez babból, marhahúsból álló zöldséggel megdúsított, tejföllel krémesített ételről van szó. – mondta Karai András, a „Nagy család” csapat tagja.

A zsűri elnöke Wirgha Márk volt, aki azt is elárulta, hogy számára milyen a finom gulyás.

– Szerintem a legfontosabb, hogy a szaft, vagy a lé, amibe fő maga az étel, az legyen a legízesebb. Azért is szoktam kóstolás előtt még egy utolsó kört menni a csapatok körül, hogy érezzem azt, hogy az a lé, az a szaft az már kész, be van fűszerezve, mert lényegében az ízesíti meg a burgonyát, a húst, az egyéb hozzávalókat, úgyhogy szerintem a szaft a lelke mindennek. – mondta Wirgha Márk gasztro specialista.

Később átadták a legjobban teljesítő csapatok díjait, majd a nap sztárfellépő párosa, Majka és Curtis adott koncertet, amire minden eddiginél több ember tömörült össze a Fő téren. Vasárnapra is jutott sztárfellépő, a háromnapos fesztivált ByeAlex és a slepp koncertje zárta.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 3. rész
09:13
Molnár Dániel - Azért vannak a jó barátok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin
11:18
Reklám
11:21
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:36
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 4. rész
18:12
Cimbaliband - Túl a vízen
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság