Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dobrev Klára szavazásra bíztatta a gyöngyösieket

Dobrev Klára szavazásra bíztatta a gyöngyösieket

Gyöngyösre látogatott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje múlt pénteken. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy nem lesz egyszerű leváltani a kormányt, hiszen véleménye szerint a Fidesz kizárólagos hatalmat alakított ki. Szerinte az Alaptörvény alkotmányellenes, és a továbbiakban a nép akaratának kell győznie. Mint elmondta: nem csak az Orbán-kormányt, hanem az Orbán-rendszert is le kell váltani jövő tavasszal.

„Az vállalkozzon miniszterelnök-jelöltnek, az vállalkozzon az Orbán-rendszer legyőzésére, és lebontására, akinek nem remeg meg a térde akkor, amikor ki kell mondani – mert én kimondom – engem nem fognak kötni a kétharmados törvények!” – kezdte beszédét Dobrev Klára.

Erre a kormányváltásra másképpen kell készülni, hiszen a Fidesz kizárólagos hatalmat alakított ki – ezt mondta Dobrev Klára múlt pénteken, amikor országjárása következő állomásaként Gyöngyösre látogatott. A DK miniszterelnök-jelöltje szerint, mivel a kormány az iskolák, egyetemek után az autópályákat, a hulladékgazdálkodást és a távközlést is magáévá akarja tenni, és a választásokig, a következő nyolc hónapban még sok mindent kisajátíthatnak, sőt az államkasszát is lenullázhatják, nem lesz egyszerű győzelmük esetén megkezdeni a munkát.

– Az embernek kellő bátorsággal, kellő határozottsággal el kell mondania, hogy ezek a kétharmados akadályok, amelyet az Orbán-kormány mesterségesen fölállít, nem fognak minket érdekelni. Mi úgy gondoljuk, hogy az Alaptörvény alkotmányellenes, és ennek megfelelően, amikor a népakarat kimondja, hogy a Fidesznek mennie kell, akkor azt a népakaratot közjogi formába fogjuk önteni, fogunk tudni kormányozni. – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára országjárása során azt látja, egyre többen bátrak, és egyre kevesebben félnek, a kormány azonban megijedt – mint mondta – ezért vonultak az utcákra a petícióval, mert látják, mekkora tömegek mozdulnak meg az ellenzéki programokon. A jelölt szerint az előválasztás jó ötletnek bizonyul, és eddig eredményes. Egyetlen női miniszterelnök-jelöltként úgy látja: sok olyan élethelyzet van, amely a nőket érinti, a politikában viszont ezek nem kapnak teret.

– Szerintem itt az ideje, hogy sokkal több nő legyen a politikában, és el szoktam mondani, hogy nem azért, mert a nők okosabbak, vagy szebbek, pont olyan okosak és szépek vagyunk, mint a férfiak, hanem egyszerűen azért, mert vannak olyan élethelyzetek, amit egy nő másképp él meg, mint a férfiak. – tette hozzá a DK miniszterelnök-jelöltje.

A szociális dolgozók, pedagógusok, egészségügyi dolgozók legnagyobb része nő, de ők érzik át leginkább az otthonápolással járó nehézségeket, és őket érinti az özvegyi nyugdíj, vagy a szülés után járulékok mértéke is. Dobrev Klára Gyöngyösön is arra biztatta a támogatóit, hogy menjenek el szavazni az előválasztáson, és segítsenek jövő tavasszal leváltani a jelenlegi kormányt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 3. rész
09:13
Molnár Dániel - Azért vannak a jó barátok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin
11:18
Reklám
11:21
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:36
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 4. rész
18:12
Cimbaliband - Túl a vízen
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság