Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták az idei Szebb Jövőért Díjakat

Átadták az idei Szebb Jövőért Díjakat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a Szebb Jövőért díjakat Halmajugrán. Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület azoknak ítéli oda minden évben a kitüntetést, akik legtöbbet tesznek az esélyegyenlőségért és a roma társadalom felemelkedéséért. A díjat idén kilencen kapták meg, többek között Dr. Tanárki-Fülöp István, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője, Dr. Leövey Gábor, a Bugát Pál Kórház főorvosa, valamint Nékám Nelli, a gyöngyösi önkormányzat településüzemeltetési menedzsere.


Ünnepélyes keretek között adta át az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület a Szebb Jövőért díjakat. A kitüntetetéssel a roma közösségért nyújtott erőfeszítéseket jutalmazta a szervezet. Lakatos Zsolt, az egyesület elnöke köszöntőjében Lakatos Alajos alapítótól idézett, aki a gyűlöletmentesség fontosságát hirdette.

– Egy ország csak akkor lehet sikeres, ha az adott kormány saját társadalmán belül minden erejével népének létbiztonságán, a társadalom belüli szeretet, béke és a társadalom egységesítését tűzi ki célul. Ezért az egyesületünk életre hívásával együtt megalapítottuk a Szebb Jövőért díjat. – mondta Lakatos Zsolt, az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület elnök.

Az ünnepségen Dr. Lakatos Rozália, Halmajugra polgármestere, Süli János tárca nélküli miniszter és Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár is az elfogadásról, felzárkóztatásról beszélt, és kiemelték, bár sok eredmény mutatkozik ezeken a területeken, még mindig van tennivaló, ezért is fontos a Szebb Jövőért díj.

A kitüntetést idén kilencen vehették át, többek között Dr. Tanárki-Fülöp István, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője is, aki azt mondja, a díj nem csak őt illeti meg, hanem a hivatal valamennyi dolgozóját.

– Magam részéről hiszem és képviselem azt az elvet, kollégáim felé is ezt várom el, hogy mindenkit megillet a törvény előtti egyenlőség és megkülönböztetés nélküli bánásmód alapelve. Meglátásom szerint ezt a gyakorlatban ők tökéletesen át is ültetik. – mondta Dr. Tanárki-Fülöp István, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője.

Dr. Leövey Gábor főorvos áldozatos, előítélet-mentes, lelkiismeretes munkájáért vehette át az elismerést, hiszen senkit sem a bőrszín alapján ítél meg és ezzel munkatársainak is példát mutat.

– Hogy miért kaptam meg, ezt a kérdést magamnak is feltettem. Őszintén szólva, mert, aki a munkáját végzi az nem díjra érdemes, hanem elvégezte a munkáját, legfeljebb fizetést kap. Büszkeséggel tölt el, hogy engem jelöltek és többek között én kaphattam meg ezt a díjat az idén. – mondta Dr. Leövey Gábor, a Bugát Pál Kórház főorvosa.

Nékám Nelli településüzemeltetési menedzser azt mondja, nagy megtiszteltetés számára, hogy ő is részesült az elismerésben, hiszen ez jelzés számára, hogy a munkája jó irányban halad, de véleménye szerint ez nem csak az ő érdeme.

– Én a hivatalban dolgozom, tehát ezt a közfoglalkoztatást komplex módon kell nézni. Én vagyok az egyik ügyintéző, tehát aki viszi a nagyobb feladatot, amit minden nehézségével és szépségével együtt imádok, ez a munkám, ez az életem, úgy gondolom, ezt csak így lehet csinálni. – mondta Nékám Nelli, a Gyöngyösi Közös Önkormányzat településüzemeltetési menedzsere.

Az egyesület képviselői remélik, hogy jövőre is ilyen szép számban adhatnak majd át elismeréseket, és hazánkban még magasabb szintre tudják emelni az esélyegyenlőséget.


Tovább az archívumra