Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szombaton indul az ellenzéki előválasztás

Szombaton indul az ellenzéki előválasztás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szombaton indul az ellenzéki előválasztás első fordulója. A gyöngyösi választókörzetben a Jobbik országgyűlési képviselője egyedüli indulóként vág neki az előválasztásnak. Fórum című műsorunkban Dudás Róbert beszélt a kampányról, az összefogásról, az elmúlt és következő hetek eseményeiről, tapasztalatairól.

A 106 választókerületből 11 olyan van az országban, ahol egy képviselőjelölt vág neki az előválasztásnak, és az egyik ilyen körzet Gyöngyös is. Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője ellenfél nélkül maradt az előválasztáson, ugyanis a többi párt jelöltje visszalépett, így ő lesz az, aki a hat ellenzéki párt közös jelöltjeként a kormánypárti jelölttel szemben indul jövő tavasszal.

Kiderült az is, hogy Heves megye másik két választási körzetében nem indít jelöltet a Jobbik. Emellett szó esett arról is, hogy számukra mik és kik a legfontosabb képviselnivalók az előválasztás előtt, alatt és után.

– Mi vagyunk a vidék pártja és mi vagyunk azok, akik képviseljük a vidéket a legkarakánabban és legkomolyabb karizmával a vidéki embereket, a vidéki munkahelyeket, vidéki életet, ezért mi sokkal inkább a vidék Magyarországára koncentrálunk. A parlamentben is a vidék hangja vagyunk, igyekszünk képviselőjelöltként és azok lenni és majd képviselőkként is. – mondta Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A miniszterelnök-jelöltekkel kapcsolatban Dudás Róbert kiemelte: a jelöltek nem ellenségei, hanem vetélytársai egymásnak egy egészséges versenyben. Bár vannak nézeteltérések, de kulturált vita keretében tudják megvitatni a dolgokat, amire véleménye szerint 30 éve nem volt példa.

– Lehet másként is politizálni, nem gyűlöletet kell kelteni, nem egymás torkának kell ugrani, mint az egyébként sajnos elég jellemző a mai parlamenti életben. Nem kell mindent megcáfolni, amit a másik mond, el kellene fogadni, hogy egyébként az ellenzék részéről vagy akár kormánypárt részéről is igen vannak olyan tézisek, gondolatok, törvényjavaslatok, amit támogatni kell. Erre nem volt még példa a magyar politika történetében. – mondta Dudás Róbert.

Az összefogás a politikus szerint eddig jelesen vizsgázik, sikerült a közös programalkotás, amit a miniszterelnök-jelöltek második fordulóját követően a megválasztott miniszterelnök-jelölt fog véglegesíteni és társadalmasítani. Dudás Róbert hozzátette, ez a fajta közös gondolkodás még nem működik az ellenzéki és kormánypártok között, de bíznak benne, hogy az összefogásnak köszönhetően új politikai kultúrát tudnak teremteni.

Az adásból kiderült az is, hogy az indulókra online, de személyesen is lehet szavazni szeptember 18-a és 26-a között. Gyöngyösön két helyszín lesz: az egyik a Jobbik-iroda, a másik a Skála előtti terület.


Tovább az archívumra