Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy álom válhat valóra

Egy álom válhat valóra

Dumity Richárd tavaly kapott arra lehetőséget, hogy a magyar mezőnyben klasszifikálják, és ezzel lehetővé vált számára a 2026-os téli paralimpián való részvétel. A sikeres olimpiai szereplés érdekében a monosízőnek több külföldi edzőtáborba is el kell látogatnia, hogy évente legalább 100-150 napot havas edzéssel tudjon tölteni. Az eddigi támogatások mellett Ricsinek azonban további segítségre is szüksége lenne ahhoz, hogy a 2026-os paralimpián eredményesen szerepelhessen.

Ezek a felvételek még májusban készültek, Ricsi éppen egy ausztriai sípályán edz. Ez pedig már Ricsi otthona, mert az edzőtáborok között itt készül a versenyekre. A konyhában kialakított edzőteremben napi 1-1,5 órát edz. Ezzel a géppel például a sífutók szoktak felkészülni, a kar mellett a hátat és a tricepszet is erősíti. Ez pedig már a gumiszalagos karerősítés, de van még feladat súlyemelővel és labdával is. Ezeket a gyakorlatokat Szabó Mariann edző kifejezetten Ricsire szabva alakította ki. A paralimpiára való felkészülése idén januárban kezdődött el.

– Előző évben ismerkedtem meg a szövetségi kapitánnyal, aki az edzőm is, Fábián Attilával, és akkor az idei évtől kezdtünk el komolyabban felkészülni a megmérettetésekre. Voltunk már kint több edzőtáborban, most is megyünk ki, ebben a hónapban Hollandiába, és akkor mennek a szlalom illetve a lesikló edzések. – mondta Dumity Richárd.

A holland edzőtáborban már ezeken a vadonatúj léceken fog Ricsi csúszni. Az eddigi támogatások mellett azonban a legnagyobb segítséget egy átalakított autó jelentené számára, amivel a családtagok segítsége nélkül, önállóan is tudna a téli síedzésekre járni.

– Szükség van egy autóra, amit le kell vizsgáztatni, át kell alakíttatni, akkor én megbírnám csinálni a forgalmi vizsgát meg ugye a KRESZ-t, és onnantól saját lábamon el tudnék menni ide-oda saját autóval. – mondta Dumity Richárd.

Ricsi jelenleg egyetemista, mezőgazdasági mérnök szakon tanul, már az államvizsgára készül. Azt mondja már állásajánlatot is kapott, de mivel nem tud mivel munkába járni, ezért végül nem vették fel. Mivel a tömegközlekedési eszközök sincsenek megfelelően akadálymentesítve, számára a megoldást csakis a speciálisan átalakított autó jelentené.


Az Aktuális napi hírei (2021-09-15 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság