Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tervekről és sikerekről is beszéltek az alpolgármesterek Fórum című műsorunkban

Tervekről és sikerekről is beszéltek az alpolgármesterek Fórum című műsorunkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több, Gyöngyöst érintő döntésről és döntés előtt álló javaslatról beszélt a város két alpolgármestere tegnap Fórum című műsorunkban. Az adásban szó esett a Gyöngyös felirat kihelyezéséről, a részvételi költségvetésről, Kévés Tamás egy drogprevenciós pályázatról is szót ejtett, Kárpáti István pedig az elnyert városmarketing díjakról beszélt. A műsor végén mindketten értékelték az előválasztás első fordulóját, és bár nem folytathatja miniszterelnök-jelöltként a versenyt egyikük támogatottja sem, arra biztatják az emberek, hogy szavazzanak a második fordulóban is.

Mint arról már televíziónk is beszámolt, új turisztikai értékkel bíró attrakciót, egy nagyméretű Gyöngyös feliratot kap a város. Fórum című műsorunkban az alpolgármesterek elmondták: bár a részletekről a jövő héten dönt a testület, azt már tudni lehet, hogy fix telepítésű lesz, a Szent Bertalan-templom oldalánál kap helyet, megvilágítják, sőt a területet be is kamerázzák.

A műsorban szó esett a városmarketing gyémánt díjról, Gyöngyös mind az öt pályázatával nyert. Kárpáti István ezekből a legnagyobb szerepet a honlapfejlesztésből és Covid-marketingből vállalt. Mint elmondta: a célja, hogy a lakók több platformon is pontos és friss információkhoz jussanak.

Kévés Tamás egy általa benyújtott előterjesztésről, egy drogprevenciós pályázatról is beszélt, az Erdélyi téren felállított konténerekben nyújtanak iránymutatást a fiataloknak.

– Itt nem a drog veszélyeiről beszélnek direktben a lakosoknak az előadók, inkább az a cél, hogy foglalkoztassuk őket, hátha megszerettetünk velük valamilyen foglalkozást, és onnantól lehet dönteni, hogy van, aki ebben tehetséges, van, aki abban, és így irányt adni annak a fiatalnak, hogy merre induljanak el. – mondta Kévés Tamás alpolgármester (Jobbik).

Kárpáti István a részvételi költségvetés jelen állásáról is beszámolt, a három nyertes javaslatból kettőnél hamarosan kezdődhet a megvalósítás, ilyen a városi járdák egy részének akadálymentesítése és a távolugró pálya kialakítása. A Street Art nevet viselő pályázatnál viszont még több előkészítő munkára van szükség.

Lezárult az előválasztás első fordulója, ennek apropóján a részvételt és az eredményt is értékelték az alpolgármesterek. Kévés Tamás elmondta: bár a Jobbik indulója, Jakab Péter nem jutott tovább, nem irányítanák szavazóikat egy másik jelölt felé, viszont szavazásra buzdítanak mindenkit. Kárpáti István pedig úgy fogalmazott: a demokrácia nem működteti önmagát, ezért van szükség a folyamatos visszajelzésekre a lakosság részéről.

– Nagyon fontos, hogy az állampolgárok rendszeresen véleményt nyilvánítsanak, és befolyásolják két nagy választás között is a közéletet, nekem nagyon jó élmény volt, sátraztam is önkéntesként, mint szavazóbiztos, és jó volt látni, ahogy sorban állnak az emberek. – mondta Kárpáti István alpolgármester (Momentum).

Kárpáti István bízik abban, hogy a második fordulóban is magas részvételre lehet számítani.


Tovább az archívumra