Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön is zajlanak az Országos könyvtári napok programjai

Gyöngyösön is zajlanak az Országos könyvtári napok programjai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több programmal, köztük környezetvédő családi vetélkedővel is készülnek az országos könyvtári napokra a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az október 4-től 10-ig tartó rendezvénysorozat részeként könyvvásárt is tartanak, valamint egész héten ingyenes lesz a beiratkozás, illetve elengedik a késedelmi díjakat is.

A Vachott Sándor Városi Könyvtár már a kezdetektől csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programjaihoz. Idén a legkülönbözőbb témák szakértőit hívták vendégnek.

– Most ebbe az évbe alpontok is vannak, mint ahogy mindig is különböző témákat emelünk fel, így a könyvtárak a járványhelyzetben, könyvtárak a mentális egészségért, a könyvtárak múltidéző szerepe kerül sorra és mindezt ütemezetten és odafigyelve mindenféle korosztálynak kedvezve. – mondta Farkas István, a Vachott Sándor Városi Könyvtár igazgatója.

Hétfőn hármas könyvbemutatóval indult a programsorozat. A Dr. Harmat Mária nyugalmazott egyetemi tanár életútjáról szóló könyvet, valamint két saját könyvét mutatták be.

– Az első könyv lényegében Gyöngyöshalász történetét foglalja össze. Az egy évforduló volt, gyöngyöshalászi származású vagyok, ott lakom, ott élek és voltak Gyöngyöshalászról anyagaim, dolgozatok, gyűjtések és azt gondoltam, hogy akkor lenne méltó a 750 éves évforduló, hogyha ez könyv alakban is megjelenne. – mondta Dr. Harmat Mária bnyugalmazott főiskolai tanár.

Kedden a programsorozat második állomásán Rusvai Miklós virológus és Dr. Mangó Gabriella háziorvos beszélgetett a járvány tapasztalatairól.

Pénteken a könyvtárosok tudásátadó szerepéről hallhatunk majd előadást, szombaton pedig környezetvédő családi vetélkedővel és kézműves foglalkozással folytatódnak a könyvtári napok programjai.


Tovább az archívumra