Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gólyaavató a Felsővárosi Általános Iskolában

Gólyaavató a Felsővárosi Általános Iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel hatvan elsőst fogadtak formálisan is az iskola diákjává a Felsővárosi Általános Iskolában rendezett gólyaavató ünnepségen. Az első osztályosok az eskütételt követően megkapták kék nyakkendőjüket a végzős tanulóktól, ezzel hivatalosan is a közösség tagjai lettek. Ugyan a járványhelyzetre való tekintettel kevesebb programot szerveznek az iskolában, a hagyományos egészséghetet mindenképp szeretnék megrendezni.

Az első osztályos tanulók ma lettek az iskola közösségének igazi tagjai. Összesen 60 kisdiák kezdte meg tanulmányait az intézményben.

– Kettő osztályban tudtuk őket elhelyezni, erre kaptunk engedélyt, de az oktatást ez nem rontja, mert a magyart és a matematika tantárgyakat bontva tanítjuk nekik, és a magas osztálylétszám ellenére is eredményes így az oktatásunk. Nagyon örülünk a gyerekeknek, nagyon aranyosak, és élvezik az ittlétet. – mondta Horváth Zoltán Tiborné, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója.

A gyerekek nagy izgalmakkal várták már az iskolát.

– Szeretek tanulni, sok érdekes dolog van, és nagyon szeretnék okos iskolás lenni. – mondta Bozsik Eszter 1. b osztályos tanuló.

– Ügyesek leszünk, és tudni fogunk olvasni meg írni. – mondta Kovács Emma 1. b osztályos tanuló.

Az eskütételt követően mindenki megkapta a kék nyakkendőjét.

Az ünnepség része a gólyabál is, ezt azonban a vírushelyzet miatt idén nem tartják meg, és több, nagyobb volumenű rendezvényt is lemondtak. A hagyományos egészségnevelési hetet azonban mindenképp szeretnék megrendezni – emelte ki az intézmény vezetője.

– Minden nap valamilyen program lesz, környezetvédelemmel, egészséges életmóddal kapcsolatosan. A hetet az ökonappal kezdjük, amely tanítás nélküli nap, és hagyományainkhoz híven rengeteg előadást szerveztünk a gyermekeknek. – mondta az igazgató.

A gólyaavató ünnepség végén, mint ahogy minden évben, idén is ajándékkal lepte meg a diákönkormányzat az első osztály tanulókat.


Tovább az archívumra