Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Iskolások gyűjtöttek adományokat a kutyáknak

Iskolások gyűjtöttek adományokat a kutyáknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több intézmény mellett a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola is gyűjtött adományt az Új Nap Egyesületnek. A diákok egy héten keresztül vitték az erre a célra kihelyezett kennelbe a felajánlott ételeket, tisztítószereket, játékokat és még sok más hasznos dolgot. Az egyesület pedig rövid bemutatóval készült a lelkes támogatóknak, amit tavasszal egy nagyobb volumenű előadás követ majd.

Adományt gyűjtöttek a kálváriás diákok az Új Nap Egyesület kutyái számára.

– Hoztunk konzerveket, tápot, kutyajátékot, plédet, fekhelyet, fésűt, sampont. – sorolja Nagy-György Emma 6. T osztályos tanuló.

– Rengeteg kutya sajnos kóborol, szeretnénk adományozni nekik rengeteg ételt. – mondta Pári Martin 6. T osztályos tanuló.

Martin mellett a többi fiatal is fontosnak tartja, hogy könnyítsék a telepen élő kutyák életét.

– Sokat számít, ha jól érzi magát a kutyus. Egy kutyának, ha napi egyszer táplálkozik, az még nem sok pénz, dolog, de itt több kutya van, és ezért sokkal több mindent kell nekik beszerezni. – mondta Sebestyén Viola és Rozinai Rebeka 4. B osztályos tanulók.

Az iskola első alkalommal szervezett ilyen gyűjtést, hagyományteremtő céllal, hiszen fontos számukra az állatok segítése, valamint hogy felelős állattartásra neveljék a fiatalokat.

– Nagyon sok diáknak van az iskolában kis állata és éppen ezért nagyon jó érzés volt látni, hogy minden nap reggel jöttek és hozták a konzerveket, forgácsokat, bármit, amivel tudnak segíteni a kis állatoknak. – mondta Nagy-Füleki Renáta, a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola intézményvezetője.

Bár most csak a nagyszünetben vendégeskedtek az egyesület vezetői az intézményben, de így is készültek rövid bemutatóval.

Ezután senki sem akart lemaradni a simogatásról, így minden egyes diák megszeretgette a kutyákat.

– Én nagyon boldog vagyok, hogy a pedagógusok és óvó nénik látják azt, hogy mennyire fontos a munkánk, és hogy a gyerekeknek az állatok világnapja alkalmából ezek az előadások mennyi mindent tanítanak meg. Úgyhogy nagyon hálásak vagyunk minden intézménynek, akik gondoltak ránk. – mondta Bozsik Pál Ivett, az Új Nap Egyesület elnöke.

Az egyesület képviselői a tervek szerint tavasszal előadást tartanak a felelős állattartásról, és egy nagy bemutatóval is készülnek, ahol a mentő- és terápiás kutyák feladatairól tudhatnak meg többet a tanulók.


Tovább az archívumra