Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elindult az előválasztás második fordulója, két jelölt közül lehet választani

Elindult az előválasztás második fordulója, két jelölt közül lehet választani

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult az ellenzéki előválasztás második fordulója Gyöngyösön is. Október 10-től már csak a miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni, de Karácsony Gergely visszalépése miatt a voksokat csak két jelöltre lehet leadni, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül lehet választani. A városban két helyszínen lehet szavazni, a Fő tér 3. szám alatt található MSZP irodában, valamint a Móricz Zsigmond úti Jobbik irodában. A második forduló október 16-án este nyolc óráig tart.

Két miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni az előválasztás második fordulójában, amely október 10-én, Gyöngyösön is elindult. A tervezett három jelölt helyett csak Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül lehet választani, miután Karácsony Gergely pénteken hivatalosan is visszalépett a jelöléstől Márki-Zay Pétert támogatva. Azonban a szavazólapon mind a három névvel találkoznak a választók.

– Mikor ezek a dolgok kialakultak véglegesen, akkor már a nyomdából kijöttek a szavazólapok. Három név szerepel a szavazólapon, viszont a harmadik nevet, Karácsony Gergelyé fekete filctollal áthúzva olvasható. – mondta Juhász Szilvia, a Heves megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület előválasztási koordinátora.

A gyöngyösiek ismét két helyszínen szavazhatnak, azonban a Koháry úti áruház melletti sátor már megszűnt, helyette a Fő téri MSZP-irodában adhatják le voksukat az itt élők – mondta el az előválasztási koordinátor.

– Minden nap lehet szavazni ugyan úgy a Móricz Zsigmond 4. szám alatt, ez a helyszín megmaradt. Annyi a változás, hogy a volt Gyöngyszöv Áruház mellett a buszpályaudvarnál megszüntettük a sátrat, helyette a Fő tér 3. szám alatt lehet szavazni még. Ez a második helyszín. Minden nap 8-tól 18 óráig, szombatig bezárólag. – mondta Juhász Szilvia.

Az előválasztás második fordulójának első napján 78 ezren szavaztak – adta hírül az Országos Előválasztási Bizottság. A személyes szavazás mellett pedig továbbra is lehet online voksolni. A szavazatok többségét elnyerő politikus lesz a közös ellenzéki pártlista vezetője és miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon. A második forduló október 16-án este nyolc óráig tart.


Tovább az archívumra