Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A nyertes jelöltet támogatja az LMP

A nyertes jelöltet támogatja az LMP

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsony Gergely visszalépése után is együttműködik az ellenzéki összefogással az LMP – jelentette ki a párt társelnöke gyöngyösi sajtótájékoztatón. Kanász-Nagy Máté kiemelte, hogy az előválasztás második fordulójában nem támogatnak egy jelöltet sem, de száz százalékban támogatják azt, aki elnyeri majd a szavazók bizalmát.

Sajnálatosnak tartja Karácsony Gergely visszalépését az LMP társelnöke, ugyanakkor Kanász-Nagy Máté arról biztosította a párt szavazóit, hogy teljes erőbedobással folytatják a zöld programot. AZ LMP társelnöke azon a sajtótájékoztatón beszélt minderről, amelyet a párt Heves megyei politikusával, Lukács Zoltánnal tartottak Gyöngyösön.

– A zöld szavazók ne csüggedjenek, mert ott van a képviseletük az ellenzéki együttműködésben, és ezt a képviseletet az LMP, Magyarország zöld pártja maximálisan ellátja. Nekünk ott van a zöld garancia programunk, amiért kőkeményen ki fogunk állni az együttműködésen belül, és később kormányra kerülvén is. Mi vagyunk a garancia arra vonatkozóan, hogy a zöld célkitűzések megvalósulnak. – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke.

A társelnök kiemelte, hogy a program legfontosabb elemei a klímavédelemre való felkészülés, igazságosabb adórendszer kidolgozása, valamint a helyi kis-és középvállalkozások védelme a multikkal szemben. A gyöngyösi választókerületben Dudás Róbert indult az ellenzéki összefogás jelöltjeként a 2022-es országgyűlési választáson, miután egyedüli indulóként megnyerte az előválasztást Gyöngyösön. A jobbikos politikussal való együttműködésről Lukács Zoltán beszélt.

– Szerencsére nagyon jó vele az együttműködés, az LMP már eleve őt támogatta, mielőtt még a többi párt is felsorakozott volna mögé. Én úgy ismertem meg őt, hogy alkalmas arra, hogy a parlamentben is ilyen ügyeket képviseljen, gyakorlatilag ezt eddig is megtette. Hál’ istennek a bűzszennyezést, és több olyan helyi ügyet is felkarolt, ami zöld szempontból is fontos és azt gondolom, hogy neki nem fog nehezére esni az, hogy ezeket a szempontokat képviselje a következő országgyűlésben. – mondta Dr. Lukács Zoltán, az LMP Heves megyei politikusa.

Lukács Zoltán hozzátette, hogy az LMP zöld programjának megvalósításához továbbra is szükség van a szavazók bizalmára.


Tovább az archívumra