Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tragikus baleset a 24-esen, halálra gázoltak egy férfit

Tragikus baleset a 24-esen, halálra gázoltak egy férfit

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Halálra gázoltak egy férfit pénteken este a 24-es gyöngyössolymosi elágazójánál. Az áldozat fényvisszaverő ruházat nélkül sétált a sötétben a főúton, egy lakókocsit vontató személyautó ütötte el. Az autó vezetője nem észlelte az ütközést, ezért továbbhajtott, ám később visszatért a helyszínre. Vasárnap két személyautó ütközött össze ugyancsak a 24-esen a farkasmályi elágazónál, ahol nem egészen egy hónapja történt legutóbb hasonló baleset.

Helyszínelnek a rendőrök a 24-es számú főúton, a gyöngyössolymosi elágazó közelében, ahol elgázoltak egy, az úttesten gyalogosan közlekedő férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

– A 24-es számú főúton péntek este negyed 9 körül egy először ismeretlen gépjármű elsodort az úttesten gyalogosan, fényvisszaverő ruházatot nem viselő férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A gépjárművezető elment a helyszínről azonban később önként visszatért oda. Elmondása szerint nem észlelte az ütközést. A baleset körülményeit a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vizsgálja. – tájékoztatott Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Információink szerint, a gépkocsivezető lakókocsit vontatott, és csak később észlelte az ezen lévő sérülést. Az áldozat 31 éves férfi volt, sajtóinformációk szerint az ütközés előtt nem sokkal szökött meg a kórházból, ezt azonban érdeklődésünkre az intézmény nem tudta megerősíteni. A rendőrség éjfél után fejezte be a helyszínelést, amely teljes útlezárás mellett zajlott.

Vasárnap két személyautó ütközött össze szintén a 24-es számú főúton, a farkasmályi elágazó közelében a déli órákban.

– A balesetben két személy szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, őket az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek. A baleset körülményeit a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vizsgálja. – mondta Szabó Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség az őszi időszakra jellemző rossz látási viszonyok és az ebből fakadó több baleset miatt is felhívja az autósok és gyalogosok figyelmét a legfontosabb tudnivalókra.

– Nagyobb követési távolságot tartva, célszerűbb lassabban vezetni a járművet, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata, és rossz manőverezés esetén a hibák könnyebben korrigálhatók. Az izzók fényereje, sok évi használat után akár a felére is csökkenhet. Szennyeződés, sár, vízpermet ugyancsak jelentősen ronthatja a fényerőt. Ezért rendszeresen kell ellenőrizni és karbantartani őket. – mondta Szabó Boglárka.

Az ősz és a megváltozott időjárási viszonyok, tehát más vezetési stílust igényelnek. Éppen ezért a rendőrség kéri, hogy a járművezetők lassabban, körültekintőbben közlekedjenek, és a gyalogosok is tartsák be a szabályokat, és ne lépjenek felelőtlenül az úttestre.


Tovább az archívumra