Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bor, vers, zene, pogácsa és Bogácsa – Magyar Kultúra Napja a Kaszinóban

Bor, vers, zene, pogácsa és Bogácsa – Magyar Kultúra Napja a Kaszinóban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Magyar Kultúra Napját évek óta koncerttel ünnepli a Bogácsa együttes. Arra emlékezve, hogy 1823 január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Kölcsey Ferenc, ezen a napon megzenésített verseket adnak elő. A Mátra Honvéd Kaszinóban ez alkalommal a Magyar zene szárnyán című műsorukban vendég énekesek is felléptek.

190 évvel azután, hogy Kölcsey Ferenc megírta a Himnuszt, koncerttel emlékeztek meg a Magyar Kultúra Napjáról a Mátra Honvéd Kaszinó zöldtermében. A megemlékezés célja az volt, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. A népdalokat éneklő Szalai Melinda és a mai magyar dalokat előadó Tóth Boglárka és Tóth Orsolya helyi értékeink közé tartoznak.
Az esten fellépett a közönség előtt most először bemutatkozó Git-Art duó, majd a pogácsa mellé a Bogácsát is megkapták a nézők.
Nagy Tibor, az együttes vezetője elmondta: régi dalokat vettek elő, ezért a repertoár sokaknak már az újdonság erejével hathat. Ugyancsak nóvumként említette, hogy új gitáros csatlakozott az együtteshez.
A Bogácsa együttes Magyar Kultúra napi műsorában magyar költők: Bence Lajos, Orbán Ottó és Csukás István megzenésített versei hangzottak el. A zenekar új dalait az áprilisi költészet napjára tartogatja.
Idén a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó városi ünnepség január 25-én lesz. Ekkor adják majd át a Gyöngyös város kultúrájáért kitüntetéseket is.

Az Aktuális napi hírei (2013-01-23 )

Tovább az archívumra