Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesek tűzoltó versenye Abasáron

Önkéntesek tűzoltó versenye Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ez alkalomból Abasáron rendezték meg a Heves Megyei Tűzoltóversenyt. A megmérettetésen a megye önkéntes tűzoltó rajai mérték össze tudásukat.

Nem csak a tiszanánai önkéntes női tűzoltó rajnak volt nagy szurkolótábora a versenyen. Sokan voltak kíváncsiak, hogy is néz ki egy ilyen megmérettetés. A heves megyei tűzoltó szövetség ezúttal önkéntes férfi és női tűzoltó csapatokat hívott versenyre – tájékoztatta híradónkat Csontos Ambrus tűzoltó ezredes, a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke.

 

A verseny két részből állt. Az úgy nevezett vizes szerelés során a részt vevőknek kádból fel kellett szívatniuk a vizet, meg kellett szerelni egy alapvezetéket osztóval és két sugárral, amikor a sugár végén megjelent a víz akkor hajtották végre a feladatot.

 

A versenyzőknek végig kellett menniük egy staféta pályán is, ahol volt tömlő kigurítás, sugárszerelés és gerendán végigfutás.

 

A legjobban teljesítő csapatok kupákat, okleveleket vehettek át, de az egyes tűzoltóságok különdíjakat is felajánlottak.

 

Tarjányi Andrea


Az Aktuális napi hírei (2007-05-30 )

Tovább az archívumra