Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyermekétkeztetésre pályáznak

Gyermekétkeztetésre pályáznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyári gyermekétkeztetésre és az iskolakonyha fejlesztésére pályáznak Jászárokszálláson. A képviselők soron kívüli ülésen döntöttek a napirendi pontokról, ahol a Jászárokszálláson épülő hulladékudvar létesítése érdekében, szolgalmi jog bejegyzéséhez is hozzájárultak.

A szolgalmi jog bejegyzését a Regio-Kom Társulás kérte, a Jászárokszálláson épülő hulladékudvarra, aminek már évek óta működni kellene-mondta a polgármester, ugyanis a lerakási díj tonnánkként így 6 ezer Ft, ami éves szinten tetemes összeg.

A nyári gyermekétkeztetésre is pályázott a testület. Az elnyerhető forrás 34%, a többit az önkormányzatnak kell hozzá tennie. A meleg ételt 46 napra 60 gyermeknek az iskolakonyha biztosítaná. Kovácsné Tősér Zsuzsanna képviselő javasolta, hogy az ételt ne csak helyben fogyaszthassák el, hanem elvihessék a jogosultak.

Így a család több tagja is meleg ételt fogyaszthatna- tette hozzá a képviselő. A grémium megszavazta, hogy az iskolakonyha fejlesztésére is pályáznak, ami az épület felújítását, korszerűsítését, akadálymentesítését jelentené. A közel 40 millió Ft-os beruházás 50%-ára pályázhatnak.


Tovább az archívumra