Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Katonadal fesztivál

Katonadal fesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Színes vásári forgataggal, nyitott pincékkel készült Abasár a 21. Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztiválra.

Szombaton és vasárnap, két nap alatt mintegy 100 kórus, és népdalkör mutatkozott be az ország legnagyobb ilyen jellegű fesztiválján. A rendezvényt idén is, mint minden évben, Abasár Község Önkormányzata szervezte a Honvédelmi Minisztérium és Hende Csaba honvédelmi miniszter fővédnökségével.

Idén a Hősi Emlékműnél történő koszorúzással kezdődött az abasári katonadal fesztivál. A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy Benkő Tibor vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke is koszorúzott. Azt mondja, most az első világháborús évforduló okán emlékeztek meg a hősökről, de a Magyar Honvédségnél a hagyományok őrzése minden területen fontos.

A községi tornateremben többek között Nagy Feró és az Aba Sámuel Történelmi Daloskör műsorával ténylegesen is elkezdődött a fesztivál. 16 megyéből 100 kórus jött el, akik két napon át szórakoztatták dalaikkal a közönséget.

A Légierő Zenekara itt is muzsikált, sőt megmutatta azt is, hogy ha kell, akkor szívesen énekel. A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája viszont mindig énekel. A férfikar főként az egykori marcali helyőrség hivatásos és sorállományú katonáiból alakult meg 10 évvel ezelőtt.

A szervezők azt mondják, a kórusok mindig szívesen jönnek Abasárra. Nem csak a jó hangulat, a közös éneklések lehetősége miatt, hanem azért is, mert itt szívélyes vendéglátást és változatos programokat kapnak. Az abasáriak tudják, hogy 21 év után sem lehet egy rendezvény “önjáró”, mindig kell valami újat, valami pluszt hozzátenni.

Előfordul, hogy ezen a két napon a falu teljes lakosságánál több vendéget fogad. Azt mondják, ez máshol lehet, hogy problémát okoz, de itt ezzel is megbirkóznak. Tudják, hogy a község jó hírneve többek között az ilyen sikeres rendezvényeken alapul.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság