Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diákfórum Markazon

Diákfórum Markazon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Markazon tartja szokásos őszi táborát a GYIDIFO, vagyis a Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum. A gyöngyösi diákönkormányzatokat képviselő tanulók olyan témákban hallhatnak előadásokat, mint drogprevenció, programszervezés és EU-s pályázatok.

A Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum, röviden GYIDIFO 2002-ben alakult, majd egy kis szünet után két éve folyamatosan tevékenykedik a városban. A fórumba a gyöngyösi általános és középiskolák diákönkormányzatai delegálnak három-három fiatalt. A diákok képviselik korosztályuk érdekeit, részt vesznek az önkormányzat ifjúságot érintő feladatainak véleményezésében. Az idei, sorban hetedik, Markazon megrendezett őszi táborba Gyöngyös összes iskolájából 36-an érkeztek. A gyerekek elsőként kommunikációs tréningen vettek részt, délután a diákújságírás valamint iskolarádiózás fortélyaival ismerkedhettek.
                  
A GYIDIFO tevékenységét a Mobilitás Alaptól nyert pályázati pénz, és az önkormányzat Oktatási és Ifjúsági Bizottsága támogatja. Idén összesen 350 ezer forintot költhetünk a programok megvalósítására – tudtuk meg Erdélyiné Gáspár Katalin szervezőtől. Tóth Attila, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum titkára hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az általános és középiskolás gyerekek saját kortársaiktól halljanak olyan prevenciós témákról, mint a drogfogyasztás megelőzése. Éppen ezért a fórumon résztvevő diákok közül is szeretnénk kortárs segítőket toborozni – tette hozzá Tóth Attila.
A diákfórum második napján a szakértők esélyegyenlőségről, programszervezésről, valamint EU-s pályázatokról tartanak előadásokat a diákoknak. De beszámolnak tapasztalataikról azok a dán és norvég önkéntes fiatalok is, akik Miskolcon szintén ifjúsági területen tevékenykednek.

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-10-17 )

Tovább az archívumra