Markazon tartja szokásos őszi táborát a GYIDIFO, vagyis a Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum. A gyöngyösi diákön" /> Markazon tartja szokásos őszi táborát a GYIDIFO, vagyis a Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum. A gyöngyösi diákön" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diákfórum Markazon

Diákfórum Markazon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Markazon tartja szokásos őszi táborát a GYIDIFO, vagyis a Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum. A gyöngyösi diákönkormányzatokat képviselő tanulók olyan témákban hallhatnak előadásokat, mint drogprevenció, programszervezés és EU-s pályázatok.

A Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum, röviden GYIDIFO 2002-ben alakult, majd egy kis szünet után két éve folyamatosan tevékenykedik a városban. A fórumba a gyöngyösi általános és középiskolák diákönkormányzatai delegálnak három-három fiatalt. A diákok képviselik korosztályuk érdekeit, részt vesznek az önkormányzat ifjúságot érintő feladatainak véleményezésében. Az idei, sorban hetedik, Markazon megrendezett őszi táborba Gyöngyös összes iskolájából 36-an érkeztek. A gyerekek elsőként kommunikációs tréningen vettek részt, délután a diákújságírás valamint iskolarádiózás fortélyaival ismerkedhettek.
                  
A GYIDIFO tevékenységét a Mobilitás Alaptól nyert pályázati pénz, és az önkormányzat Oktatási és Ifjúsági Bizottsága támogatja. Idén összesen 350 ezer forintot költhetünk a programok megvalósítására – tudtuk meg Erdélyiné Gáspár Katalin szervezőtől. Tóth Attila, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum titkára hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az általános és középiskolás gyerekek saját kortársaiktól halljanak olyan prevenciós témákról, mint a drogfogyasztás megelőzése. Éppen ezért a fórumon résztvevő diákok közül is szeretnénk kortárs segítőket toborozni – tette hozzá Tóth Attila.
A diákfórum második napján a szakértők esélyegyenlőségről, programszervezésről, valamint EU-s pályázatokról tartanak előadásokat a diákoknak. De beszámolnak tapasztalataikról azok a dán és norvég önkéntes fiatalok is, akik Miskolcon szintén ifjúsági területen tevékenykednek.

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-10-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság