Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alakuló ülés Pálosvörösmarton

Alakuló ülés Pálosvörösmarton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

55 év után újra önálló önkormányzata van Pálosvörösmartnak. A polgármester a Függetlenként induló Dobróka László lett. A település lakói 2001-ben szavaztak arról, hogy szeretnének különválni Abasártól. A leválási folyamat végére most pont került, a képviselőtestület hétvégén tartotta alakuló ülését.  

Az alakuló ülés a település és az ország zászlajának megszentelésével vette kezdetét, majd Bernáth Attila, a Helyi Választási Bizottság vezetője átadta a megbízó leveleket Dobróka László polgármesternek, és a képviselőtestület 7 tagjának. Abasár és Pálosvörösmart 1950-ben egyesült, az október 1-i önkormányzati választásokon azonban Pálosvörösmart már újra önálló településként tartott szavazást.

 

A szétválás jogilag megtörtént, de az induláshoz szükség van Abasár és a Kistérség segítségére is, hiszen az új helység egyelőre nem rendelkezik önálló költségvetéssel. Az új polgármester a Községháza tárgyi, technikai és személyi feltételeinek megteremtése után egy új orvosi rendelő kialakítását tartja a legfontosabbnak, ezen kívül az infrastruktúra – a közvilágítás, a vízrendszer és az utak – rendbetételét említette a prioritások között. A választott tisztségviselők és a település vezetője az eskütétel után 5 napirendi pontot tárgyalt.

 

 A testület egyhangúlag elfogadta alpolgármesternek Kobzi Tamást és Dr. Breuer Jánost, majd díszpolgári cím adományozásának lehetőségéről döntöttek. Az első kitüntetett, Hornyánszki János, Pálosvörömart legidősebb polgára, át is vehette az elismerést. A képviselők határoztak a település Gyöngyös Körzete Többcélú Kistérségi Társuláshoz való csatlakozásáról, valamint arról, hogy a jövőben Szántai Ferencné látja el a jegyzői teendőket.

 

 

Csefán Beáta


Az Aktuális napi hírei (2006-10-17 )

Tovább az archívumra