Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Deák Ferencre emlékeztek Jászárokszálláson

Deák Ferencre emlékeztek Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Deák Ferenc születésének évfordulójára emlékeztek a jászárokszállási, Deák Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanárai és diákjai. Az intézmény bejáratánál található emléktáblánál a település önkormányzata nevében, a város vezetői is elhelyezték az emlékezés koszorúját.A jászárokszállási gimnáziumban hagyomány, hogy minden évben megemlékeznek Deák Ferenc születésének évfordulójáról. A középiskola névadójáról Vereb András, az intézmény igazgatója elmondta, Deák Ferenc politikai pályáját szolgálatnak tekintette, és igyekezett mindig megtalálni a kompromisszumot mindenkivel pártállástól függetlenül. Fontosnak tartotta, hogy a magyar emberek között ne legyen különbség a vallás és a nemzetiség miatt.
A középiskola bejáratánál lévő emléktáblánál közösen helyezett el koszorút az intézmény vezetősége és a diákönkormányzat. De kifejezte tiszteletét Deák Ferenc előtt az önkormányzat részéről Gergely Zoltán polgármester, Drapos Béláné, alpolgármester és Csomor János a Széchenyi István Általános Iskola, Óvoda és Zeneiskola igazgatója.
Deák Ferenc 1803. október 17-én született Söjtörön. Politikai pályafutása 1865 és 67 között volt a csúcson. Az 1865-ös országgyűlés pártja győzelmét hozta meg számára. A kiegyezést követően azonban visszavonult a politikától, de haláláig, 1876-ig neve tartotta össze pártját.
Tarjányi Andrea


Az Aktuális napi hírei (2006-10-17 )

Tovább az archívumra