Bár a hazai nyelvvizsgarendszer már szeptember elején megváltozott, még mindig sok a bizonytalanság mind a diákok, mind a tanárok kö" /> Bár a hazai nyelvvizsgarendszer már szeptember elején megváltozott, még mindig sok a bizonytalanság mind a diákok, mind a tanárok kö" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyelvvizsga: változás van, az információ kevés

Nyelvvizsga: változás van, az információ kevés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár a hazai nyelvvizsgarendszer már szeptember elején megváltozott, még mindig sok a bizonytalanság mind a diákok, mind a tanárok körében. A TIT Bugát Pál Egyesület meghirdetett egy tájékoztató konferenciát a megyében, de a meghívottaknak még a hetede sem jelzett vissza.    

Szeptember elsejétől Magyarországon az uniós előírásoknak megfelelően három helyett hatszintű a nyelvvizsga rendszer. Egységesen A1-es-től C2-esig értékelik a vizsgázók teljesítményét, az elvárások és a pontozás azonban nem változott. Annak ellenére, hogy másfél hónap eltelt az új rendszer bevezetése óta, még mindig nem rendelkeznek kellő információval sem a tanárok, sem a diákok, ez az oka, hogy tévhitek kezdtek terjedni a nyelvvizsgákkal kapcsolatban.

A problémát felismerve a TIT Bugát Pál Egyesület gyöngyösi szervezete úgy döntött felvállalja, hogy tájékozatja a megye pedagógusait, ennek megfelelően október 20-án délutánra összehívtak egy konferenciát, melyre 70 általános és középiskola nyelvtanárait hívták meg. A jelentkezési határidő lejárta előtt 1 nappal azonban mindössze 9 visszajelzést kaptak a pedagógusoktól.

 A nyelvvizsgarendszer változása mellett újdonságnak számít az is, hogy egyre több helyen szorgalmazzák a diploma mellé a szakmai nyelvvizsga megszerzését is. Ilyen tanfolyamok már uniós támogatással, a Regionális Operatív Program segítségével is elvégezhetők, a TIT-nél angol és német nyelven indul turisztikai és logisztikai képzés, melyre még néhányan jelentkezhetnek. Közalkalmazottak és köztisztviselők nem vehetik igénybe a tanfolyam 80%-át fedező támogatást.

Csefán Beáta


Az Aktuális napi hírei (2006-10-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Turnébusz – zenei műsor 12. rész - Balchicanos
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Mesemondó - Hókirálynő 5. rész
15:59
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:33
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:15
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés