Bár a hazai nyelvvizsgarendszer már szeptember elején megváltozott, még mindig sok a bizonytalanság mind a diákok, mind a tanárok kö" /> Bár a hazai nyelvvizsgarendszer már szeptember elején megváltozott, még mindig sok a bizonytalanság mind a diákok, mind a tanárok kö" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyelvvizsga: változás van, az információ kevés

Nyelvvizsga: változás van, az információ kevés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár a hazai nyelvvizsgarendszer már szeptember elején megváltozott, még mindig sok a bizonytalanság mind a diákok, mind a tanárok körében. A TIT Bugát Pál Egyesület meghirdetett egy tájékoztató konferenciát a megyében, de a meghívottaknak még a hetede sem jelzett vissza.    

Szeptember elsejétől Magyarországon az uniós előírásoknak megfelelően három helyett hatszintű a nyelvvizsga rendszer. Egységesen A1-es-től C2-esig értékelik a vizsgázók teljesítményét, az elvárások és a pontozás azonban nem változott. Annak ellenére, hogy másfél hónap eltelt az új rendszer bevezetése óta, még mindig nem rendelkeznek kellő információval sem a tanárok, sem a diákok, ez az oka, hogy tévhitek kezdtek terjedni a nyelvvizsgákkal kapcsolatban.

A problémát felismerve a TIT Bugát Pál Egyesület gyöngyösi szervezete úgy döntött felvállalja, hogy tájékozatja a megye pedagógusait, ennek megfelelően október 20-án délutánra összehívtak egy konferenciát, melyre 70 általános és középiskola nyelvtanárait hívták meg. A jelentkezési határidő lejárta előtt 1 nappal azonban mindössze 9 visszajelzést kaptak a pedagógusoktól.

 A nyelvvizsgarendszer változása mellett újdonságnak számít az is, hogy egyre több helyen szorgalmazzák a diploma mellé a szakmai nyelvvizsga megszerzését is. Ilyen tanfolyamok már uniós támogatással, a Regionális Operatív Program segítségével is elvégezhetők, a TIT-nél angol és német nyelven indul turisztikai és logisztikai képzés, melyre még néhányan jelentkezhetnek. Közalkalmazottak és köztisztviselők nem vehetik igénybe a tanfolyam 80%-át fedező támogatást.

Csefán Beáta


Az Aktuális napi hírei (2006-10-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A barakkváros foglyai - dokumentumfilm
15:21
Zongoraavató hangverseny (részlet)
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Kulturális látnivalók a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság