Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Járdát és kerítést újítanak fel a 7-es körzetben

Járdát és kerítést újítanak fel a 7-es körzetben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Járda- és kerítésfelújítást hajtanak végre a Püspöki úton abból a plusz ötmillió forintos keretből, amelyet a többi körzethez hasonlóan a 7-es számú körzet is fejlesztésre fordíthat. Emellett még idén szemétgyűjtő edényeket helyeznek ki a Püspöki út mentén. Besze Andrea, a körzet képviselője jövőbeli célok között említette a Püspöki út páros oldali járdaszakaszának felújítását, valamint a Ringsted úti focipálya fejlesztését.

Nagyon rossz állapotban van a Püspöki úti temető kerítése, ezt mutatja Besze Andrea, a körzet képviselője, aki elsőként ezt és a temető kapuját, valamint az előtte lévő járdaszakaszt szeretné felújítani abból az 5 millió forintos keretből, melyet minden körzet fejlesztésre fordíthat a képviselő-testület döntése értelmében.

– Jelenleg a főépítésznél van a javaslattétel, hiszen városképi szempontból is meg kell vizsgálni azt, hogy milyen legyen majd ez a kerítés, de mivel forgalmas részen van, hiszen itt van a Tesco, átmenő forgalom, így már régi tartozásunk, hogy ennek a kivitelezését megvalósítsuk. Illetve a temető előtti járda is rossz állapotban van, és annak a felújítása idén meg fog történni, a kerítés valószínűleg jövőre. – mondta Besze Andrea önkormányzati képviselő.

Besze Andrea azt mondja, idén egyébként több más fejlesztés is megvalósult a körzetben, többek között a Kócsag utcai parkolót gyeprácsossá alakították, valamint a Warga László utcában épül egy 26 férőhelyes parkoló, amit a tervek szerint november közepén adnak át. Egyelőre ez is makadám lesz, de később gyeprácsossá szeretnék alakítani. Emellett még az idén több szemétgyűjtő edényt is kihelyeznek a Püspöki úton, illetve a körzetben lévő játszóterek területén.

A képviselő mindemellett beszámolt néhány jövőbeli tervről is.

– Ami nagyon fontos lesz és ígértem is az a Ringsted úti focipályának a felújítása. Ezt már nagyon régen szerettük volna, de iszonyatos összeget képvisel, legalább 6-7 milliós költség lesz, meglátjuk, hogy mindent megtudunk-e valósítani, amit szeretnének a szülők, hiszen azt is javasolták, hogy hasonló pálya legyen, mint a Hattyú térnél, hogy a gyerekek nem csak focizni tudjanak, hanem ha akarnak kosarazni, kézizni, tehát egy jól felszerelt pályát szeretnénk megvalósítani. – mondta Besze Andrea.

Továbbá tervezi a Püspöki út páros oldalán a járda felújítását. A képviselő kiemelte: ebben az utcában a többszöri javítás ellenére van, hogy a lámpatestek 70 %-a nem világít, így felkérték az ÉMÁSZT a probléma kivizsgálására.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-10 )

Tovább az archívumra