Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már működnek a jelzőlámpák a 24-es úton

Már működnek a jelzőlámpák a 24-es úton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mától működnek az új jelzőlámpák a 24-es számú úton. A felújítás keretében a kivitelező négy helyen épített ki új jelzőlámpás csomópontot, így a főút belvárosi szakaszán összesen kilenc helyen irányítják közlekedési lámpák a forgalmat. A Magyar Közút zöldhullámot ígért, stábunk ma lemérte, mennyi idő alatt haladhatunk át közel két kilométeres szakaszon.

Új jelzőlámpa a Bethlen Gábor úton, a Mátra irányába haladva megállíthat a piros a régi Vitisnél, az Egri útnál, három lámpa a buszmegállónál, egy a Pampuk sarkon, új jelzőlámpás csomópont épült az Erzsébet Királyné útjánál, és lámpa van a Mátrai úti élelmiszerüzletnél is. A meglévő öt mellett négy helyen találkozhatunk közlekedési lámpákkal. Ez soknak tűnik, ám a Magyar Közút a beruházás elején zöldhullámot ígért, így terveik szerint a lámpák nem növelik majd a menetidőt. A 24-es főút belvárosi szakaszának felújítása végeztével, ma helyezték üzembe a lámpákat, de jelenleg a próbaüzem zajlik.

– Elindult a tervezett program szerint a jelzőlámpa, a diszpécserszolgálat 24 órában figyeli, hogy a programnak megfelelően működik-e a rendszer, tehát úgy váltanak-e a periódusidők, van-e hibaüzenet, erről szól a próbaüzem. – mondta Pál István, a HE-DO Kft. műszaki vezetője.

Stábunk ma végigjárta a hosszú, közel két kilométeres szakaszt, a 3-as úti csomóponttól a Mátrai úti élelmiszerüzletig 4 perc alatt jutottunk el a délutáni csúcsforgalom elején. A kilenc lámpából kettőnél fogott meg a piros bennünket.

A négy új helyszínen baleset-megelőzési szempontból is fontosak a jelzőlámpák, a Bethlen Gábor utcánál szinte hetente történik kisebb-nagyobb ütközés. Mivel a lámpákat ma kapcsolták be, még előfordulhatnak problémák, ám ezt folyamatosan figyelik.

A tábla azt mutatja, hogy mikor kezdődött a beruházás, a tervezett befejezés november 17-e. Már elindult a műszaki átadás-átvétel, a kivitelező munkatársai a területet tisztítják, az ott maradt törmelékeket takarítják el.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-10 )

Tovább az archívumra