Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Életet ment a biztonsági öv használata

Életet ment a biztonsági öv használata

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Fekete öves vagyok, biztonságban vagyok.” Ezek a figyelemfelkeltő kiírások most már az egyik gyöngyösi telephelyű, nemzetközi és hazai fuvarozással foglalkozó cég járművein is láthatók. A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tájékoztatása szerint Magyarországon és az Európai Unióban a közúti balesetek legfőbb okozója a gyorshajtás, az ittas vezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya.

Egy fuvarozó vállalkozás működésében a legfőbb tényező a sofőrök biztonsága. Így van ez a gyöngyösi telephelyű, nemzetközi áru,- és személyszállítással foglalkozó cégnél is. Itt a 300 vezető naponta átlagosan 5000 utast szállít, és havonta kétmillió kilométert tesznek meg az utakon, ezért is fontos számukra a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság új kampánya, amellyel a biztonsági öv használatára hívják fel a figyelmet.

– A kollegáink a napi szolgálat során gyakran tapasztalják, hogy a járművezetők, illetve a járműben utazók nagy része még most sem használja a biztonsági övet. A rendőrség hosszú évek óta folytat kampányt a biztonsági öv használatának növelésére. – mondta Balogh Tibor, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.

A mostani kampányban összesen 30 tehergépjárműre helyezték fel az ezt hirdető plakátokat. Magyarország, az európai uniós elvárásoknak megfelelően próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a közúti balesetek okait megszüntesse.

– Az első az ittas járművezetés, a másik a gyorshajtás, illetve a sebesség hibás megválasztása, mint baleseti ok, illetve a legfőbb gyilkos a passzív biztonsági eszköz használatának hiánya. – mondta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

A teherautókon látható plakátokkal a cég is szeretné felhívni a közlekedők figyelmét az óvatosságra, az ügyvezető elmondta: járművezetőiket is többször mentette már meg a biztonsági öv.

– Havi szinten kétmillió kilométert gurulnak az autóink, és a nagy számok törvénye szerint nálunk is történnek balesetek. Sajnos volt olyan baleset, amely súlyos következménnyel járt, anyagi kárral, de a gépkocsivezető karcolásokkal megúszta, mert az öv, az be volt csatolva. – mondta Varga József, a K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. ügyvezetője.

A cél mindenki számára közös, és azt szeretnék elérni, hogy mindenki számára, miután beszáll az autójába, reflex legyen a biztonsági öv becsatolása.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-10 )

Tovább az archívumra