Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lemondhatók a tunéziai nyaralások

Lemondhatók a tunéziai nyaralások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lemondhatók, vagy átfoglalhatók a tunéziai nyaralások.A pénteki terrortámadás miatt az utazási irodák felkészültek az utak átfoglalására. A görögországi válság miatt azonban nem kell a turistáknak aggódniuk, mindössze több készpénzzel kell útnak indulni – mondják a szakemberek.

Fegyveres terrortámadás ért két népszerű vízparti üdülőkomplexumot Tunéziában, a halálos áldozatok száma 38-ra nőtt. Magyar áldozat nincs, de az utazási irodában megtudtuk, voltak olyanok, akik aznap érkeztek haza Gyöngyösre és akadtak olyanok is, akik épp a napokban indultak volna oda. Nekik sikerült átfoglalni az utazást, mert semmiképpen nem szerettek volna ezek után ott nyaralni. – mondja Szabóné Havellant Bogáta.

A terrorcselekmény miatt Tunéziát nem sorolták át, jelenleg is a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába tartozik.

De nem csak ezzel kapcsolatban érdeklődnek folyamatosan az utazási irodákban. A görögországi válság is aggasztja az odautazókat. Pedig az országba érkező külföldi turistáknak elvileg nincs mitől tartaniuk.

Bár ez nem mindenki számára megnyugtató.

Az utazási szövetség is mindenkit arra biztat hogy ne mondja le a Görög utat, mindössze több készpénzzel induljanak el nyaralni.


Az Aktuális napi hírei (2015-07-01 )

Tovább az archívumra