Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyöspata visszatér

Gyöngyöspata visszatér

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2013-ban kilépett, most viszont ismét a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás tagjává vált Gyöngyöspata. Egyebek mellett ezt tárgyalták meg a térség vezetői a legutóbbi kistérségi ülésen. Két éve Gyöngyöspata mellett Gyöngyössolymos is úgy döntött, hogy kilép a társulásból, így a település nélkül kell együttműködnie a térségnek. Hiesz György polgármester szerint ezzel remek pályázati lehetőségektől eshet el Gyöngyössolymos és a térség számára is fontos, hogy közösen fejlesszék a környéket.

Az idei költségvetés módosítása, egy gazdasági társaság létrehozása a Mátrában, Gyöngyöspata visszalépése a társulásba és a térség orvosi ügyeleteinek problémái- egyebek mellett ezek voltak a legfontosabb témák a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás legutóbbi ülésén. A települések vezetői szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy közösen könnyebben kaphatnak támogatást, és együttműködve jobban fejlődhet a térség. Ennek tudatában a vezetők kezdeményezték egy mátrai területfejlesztési tanács létrehozását is.

– Akkor lehetünk eredményesek, ha itt politikai színektől függetlenül ezért a térségért, ezért a hatvanegynehány településért lobbizunk, nagyon fontos lesz, hiszen a következő időszak uniós forrásaiba csak azt fogják díjazni, ha összefogásról szól – fogalmazott Hiesz György.

Így, ahogyan a Tisza-tónál vagy a Balatonnál, a társaság könnyebben tud bevonni uniós, vállalkozói és önkormányzati pénzeket a közös célok érdekében.

A kistérségi ülésen részt vett Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere is. A település vezetése 2013-ban döntött úgy, hogy kilép a társulásból, most azonban visszaléptek. A döntésnek több oka is volt.

– Egyik álmunk az, hogy idősek otthonát, nappali ellátást nyújtó idősek otthonát létesítsünk és tekintettel a 2600 fős lélekszámra, a működést egyedül kellett volna a településnek megoldani, és így a csatlakozással, bízunk benne, hogy 2016. január elsejétől fogjuk tudni működtetni – mondta a polgármester.

Az ülésen szóba került a térség orvosi ügyeleteinek helyzete is. Gyöngyösön 24 órás, vidéken pedig 16 órás orvosi ügyelet működik, ám az orvoshiány miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az ügyeletek.

– Nagyon komoly gondok vannak, orvoshiány van, nagyon nehéz kiadni az ügyeletet, ezt most már sokadik ülésen tárgyaljuk, hogy hogy lehetne segíteni, itt mindenki megszavazott többletfinanszírozást, de most elindul egy belső ellenőrzés, vizsgáljuk, hogy hogy lehet működőképessé tenni – sorolta ennek kapcsán Gyöngyös polgármestere.

Az ülésen elhangzott: míg a térségben a pártok közötti vitákkal vannak elfoglalva a legtöbben, más térségek addig is pályázatokkal tudnak foglalkozni, így ha a helyzet nem változik, folyamatosan hátrányban leszünk a többi térséghez képest.


Az Aktuális napi hírei (2015-07-01 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 2. rész
09:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Márkus Liza - Most múlik pontosan
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság