Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új egészségház

Új egészségház

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 100 millió forintból, főként pályázati támogatásból épült egészségház Rózsaszentmártonban. A beruházásnak köszönhetően ma már a háziorvos, az iskolafogorvos és a védőnői szolgálat is korszerű eszközökkel, a 21. századi elvárásoknak megfelelő körülmények között dolgozhat.

80 millió forintból, 100%-os pályázati támogatásból egészségház épült Rózsaszentmártonban. Hogy az intézmény minden elvárásnak megfeleljen, az önkormányzat 18,5 millió forinttal pótolta ki az elnyert összeget. A projektet 1,5 éves munka előzte meg.

– Fontos mérföldkő a mai nap, az egészségház átadása, hiszen végre valahára elérkeztünk az egészségmegőrzés fejlesztéséhez. Ez a 100 millió forint értékű beruházás nagyon fontos a rózsai emberek számára, hiszen innen most már a szolgáltatás alapfunkciók egy épületbe kerültek integrálásra és minden adott a korszerű gyógyításhoz – mondta Sipos Jánosné polgármester.

Az egészségház avatásán részt vett dr. Pajtók Gábor is. A kormánymegbízott elmondta, a kormány a jövőben is támogatni fogja a hasonló projektek megvalósítását.

– 2018-ig a kormány 15 milliárdot tud fordítani kifejezetten az egészségnevelés és az egészségmegőrzés, illetve a prevenciót szolgáló fejlesztésekre – részletezte.

Az új egészségházban kapott helyet a gyerekfogászat is. Bár az iskolafogorvos már birtokba is vette az új rendelőt, a páciensek száma valószínűleg csak szeptembertől nő majd.

A Kövirózsa Egészségházban kapott helyet a védőnői szolgálat is. A védőnők nagyon örülnek az új rendelőnek.

– Az épület új, a berendezések nagy része új, van néhány muzeális értékű darab, amihez azért ragaszkodunk és azt áthozzuk. Van néhány műszer is, amiből újat kaptunk, köztük a nőgyógyászati vizsgáló ágy, ami lényeges dolog, mert hogy új feladat is jár vele, a védőnői méhnyakrák szűrés – mondta Ulicska Árpádné védőnő.

A korszerű épületnek, az új műszereknek és berendezéseknek köszönhetően tehát Rózsaszentmártonban ma már minden infrastrukturális feltétel adott a megfelelő egészségügyi ellátáshoz és a prevenciós munka végzéséhez.


Az Aktuális napi hírei (2015-07-01 )

Tovább az archívumra