Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összecsendült

Összecsendült

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Magyar bor és pezsgő napját hazánk 22 borvidékén rendezték meg. A borok népszerűsítése érdekében koccintási rekordkísérletre hívták a résztvevő borvidékeken élőket, a rendezvényhez Gyöngyös is csatlakozott.

Becslések szerint legalább ezren voltak gyöngyös Fő terén szombat este, hogy részt vegyenek az első koccintási rekordkísérleten. A Magyar bor napja alkalmából meghirdetett rendezvény a városmarketingnek és a mátrai bor népszerűsítésének is jót tesz- mondta Hiesz György polgármester.

A rendezvényt az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége is támogatta, így a szövetséget alkotó polgármesterek is koccintottak az elnök pohárköszöntője után.

A koccintási rekordkísérlet az itt élők szerint is segíthet a mátrai borok népszerűsítésében.

Az abasári születésű, kereskedelmi tévéből jól ismert Dr.Tóth Tamás, a borfogyasztás egészségre gyakorolt jótékony hatásairól beszélt. Saját bevallása szerint 21 éves koráig nem fogyasztott alkoholt, mára viszont fehérbor-kedvelő, az olaszrizling a kedvence, és sokat bortúrázik világszerte.

Az orvosi népszerűsítést alátámasztva az abasáriak még borrendelőt is nyitottak a Fő téren. Hogy a rekordot sikerült-e felállítani országosan, azaz koccintottak-e egyszerre 100 ezren, egyelőre nem tudni, egy azonban biztos: aki eljött jól érezte magát.


Az Aktuális napi hírei (2015-07-01 )

Tovább az archívumra