Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már elkerülhetetlen az elkerülő út

Már elkerülhetetlen az elkerülő út

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már az aszfaltozási munkák zajlanak a Gyöngyös átmenő forgalmát tehermentesítő Nyugati elkerülő út nyomvonalán. Az első szakasz elkészülte az év végére várható, a tervek szerint az engedélyeztetés és a tenderkiírás után ősszel elindulhat a második szakasz kivitelezése is.

A beruházás összértéke mintegy 1, 2 milliárd forint, amelyből a város 340 milliót áll.A munkagépek ezekben a napokban a Gyöngyös és Gyöngyöspata közötti útszakaszon dolgoznak. A híd után egy négyes csomópont épül, becsatlakozással Gyöngyösoroszi irányából. Magát a hidat is meg kell szélesíteni, hiszen éppen itt lesz egy kanyarodósáv.- mondta el Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

 

Az első ütem az úgynevezett rédei keresztig tart A második útszakasz az eredeti elképzelések szerint a Tesco-áruháznál csatlakozott volna be a 3-as számú főútba, ám azóta változott a nyomvonal. Az elkerülő út folytatódik majd, egészen a gyöngyöshalászi csomópontig.

 

Az építkezés hosszabb időre valószínűleg nem áll meg. A második ütem előkészítésénél a hatósági egyeztetések és az engedélyeztetési eljárások folynak. A tervek szerint őszre erre a szakasznál is sikerül kiírni a tendert, majd ezután nyertest hirdetni.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-07-17 )

Tovább az archívumra