Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Történelmi íjászat

Történelmi íjászat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Történelmi íjászatban, azon belül is pusztai merevszarvú íj kategóriában írták ki a hétvégén megrendezett nagyrédei Szent Imre Íjászkupát. A versenyre, melynek házigazdája a Zöld Völgy Íjászainak Egyesülete volt, közel száz, az ország minden részéből érkezett íjász nevezett be.

A nagyrédei Szent Imre kupa egyike az országban egyre népszerűbbé váló öröm-íjászversenyeknek. Ezeket a rendezők saját szabályaik szerint írják ki, és a résztvevőket sem nyomasztja a hatalmas tét. A rédei szervezők az idén nagyszerű, 20 állomásos lőpályát alakítottak ki az ország minden részéből érkezett íjászoknak.

A verseny tisztaságára minden állomásnál Mészáros Tiborhoz hasonló úgynevezett igazlátók ügyeltek. Persze nemcsak ők voltak az ősmagyar hagyományok őrzői.

Pécelről érkezett például a Nap Párducainak nemzetsége Koricsánszky Csaba vezetésével.

Arról, hogy a történelmi íjászat sport-e avagy életmód, megoszlanak a vélemények. Egy biztos, akik űzik, azok komolyan teszik ezt. Még akkor is, ha időnként 100 forintos alapon pénzdíjas távollövő versenyeket találnak ki maguknak.

A Szent Imre Íjászverseny azért nemcsak a versenyzők aktuális tudásának a lemérésére volt jó. Arra is, hogy sportbarátságukat a legnemesebb módon ápolják a hagyományőrző íjászok. S ha ez megvalósult, a szervezők biztosan elérték céljukat.     


Az Aktuális napi hírei (2006-07-17 )

Tovább az archívumra